We gaan weer los!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een rustige korfbalzomer? Niet bij LDODK. Achter en voor de schermen is er hard gewerkt om het nieuwe seizoen te kunnen beginnen op onze nieuwe locatie. De afgelopen weken zijn tal van vrijwilligers bezig geweest met bestratingswerkzaamheden rond de nieuwe kunstgrasvelden. Klaas Jan Knol van KJK Grondverzet en bestratingen, Jesse van der Zee en Marcel Oosten Hekwerken hebben in de vakantie doorgewerkt zodat wij komende zaterdag de nieuwe velden kunnen openen. Super!

LDODK staat voor een bijzonder seizoen. Met grote veranderingen op en rond het veld. Nieuwe spelers op verschillende niveaus maakten de overstap naar LDODK. Iedereen van harte welkom en veel succes.

Organisatorisch gaat er ook veel veranderen. Met speciale commissies die zich bezig houden met topkorfbal en breedtekorfbal zonder de link tussen beide uit het oog te verliezen. Zodat iedereen op zijn of haar niveau kan onder goede omstandigheden kan korfballen.

Een aantal leden van de nieuwe topsportcommissie is al bekend. Folkert Ensing krijgt vanuit de commissie de selectie en het derde in zijn portefeuille, Schelte Meinsma wordt verantwoordelijk voor de jeugd en Bart Jan Scheenstra voor de scouting. De jeugdcoördinatie met daarin de combinatie tussen top- en breedtekorfbal wordt verder ingevuld door Henk Bijker, Friso Boode en Eric Koelma. Hierin speelt ook de vorming van de Korfbal Academie een belangrijke rol. Daarover binnenkort meer. Foppe de Haan gaat op afstand een soort mentorrol vervullen om de jeugdopleiding op een hoger plan te brengen.

Deze zomer heb ik bewust het proces gevolgd bij het vinden van trainers en coaches voor alle 31 teams die wij komend seizoen in competitie brengen. Ik ben onder de indruk van de passie, gevoel en toewijding waarmee daaraan gewerkt is. Een hele intensieve klus, die nog wel eens wordt onderschat. Natuurlijk kunnen ze het niet iedereen naar de zin doen, maar ik heb met eigen ogen gezien dat die intentie er wel degelijk is.

Volop ingrediënten en randvoorwaarden om er een geweldig seizoen van te maken. Ik kijk er naar uit. Ik wens iedereen veel succes en hoop dat jullie zaterdag massaal bij de seizoenstart aanwezig zullen zijn.

Gouke de Vries
Voorzitter

Deel dit artikel op: