Vooraf: LDODK – TOP

Terug naar het nieuwsoverzicht

Twee thuiswedstrijden achter elkaar. Het kan niet op in Gorredijk. En wat een spektakel vorige week! Dat vraagt om een mooi vervolg.

Verloor LDODK/Rinsma Modeplein vorige week thuis tegen KZ een punt of werd er in de slotseconden juist een punt ‘gestolen’? Hoe dan ook, het gelijkspel tegen KZ (24-24) was een wedstrijd waar van alles in zat. Beide ploegen wisselden elkaar als bovenliggende partij af, spektakel was er genoeg. Met in de slotseconden opnieuw een hoofdrol voor de van een blessure teruggekeerde André Zwart.

Zaterdag (20.00 uur) is landskampioen TOP/Solar Compleet te gast in Gorredijk. Op de ranglijst heeft de ploeg uit Sassenheim één puntje meer dan LDODK. De top zit nog dicht bij elkaar, met drie lijstaanvoerders met 8 punten uit 5 wedstrijden. LDODK volgt op één punt op plek 4.

TOP begon de competitie met een thuisnederlaag tegen Fortuna: 17-20. De weken daarna volgden vier overwinningen op respectievelijk DOS’46, DVO, Deetos en KCC. Afgelopen week eindigde TOP de thuiswedstrijd tegen KCC met een score van 42 doelpunten.

Net voor de start van een nieuw seizoen Korfbal League speelden LDODK en TOP in Drachten een oefenwedstrijd. Het was een overtuigende overwinning voor LDODK, maar dat zegt natuurlijk dit weekend niets meer.

Het tweede

Dat LDODK in de breedte gegroeid is, blijkt onder andere uit de ranglijst van de Reserve Korfbal League. Het tweede team staat op een tweede plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden. Een prachtig resultaat tot nu toe. De tegenstander van zaterdag, TOP 2, heeft drie punten minder.

https://www.instagram.com/p/BrX_IhlnrUf/

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: