Vooraf: LDODK – PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdag 21 september (19.00 uur) fluit scheidsrechter Voskamp af voor het duel LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/SWKGroep. Een duel tussen twee koplopers.

Na twee speelronden is de stand in de Ereklasse A overzichtelijk: drie koplopers en drie nummers laatst. AW/DTV, Fortuna en KCC staan nog met lege handen, nul punten. Daar staan drie ploegen tegenover die na twee wedstrijden de volle mep, vier punten, hebben binnengehaald: LDODK, PKC en Blauw Wit.

Twee van de drie koplopers ontmoeten elkaar dus zaterdagavond in Gorredijk. Een eerste serieuze test voor beide ploegen.

PKC boekte twee afgetekende overwinningen: 28-12 tegen AW/DTV en 26-13 tegen Fortuna. Daarmee lijkt PKC al behoorlijk op stoom in een nog pril seizoen.

Voor LDODK leverden de eerste twee wedstrijden ook twee overwinningen op. De verschillen met de tegenstanders waren minder groot dan bij PKC, maar LDODK kwam ook nooit echt in gevaar tegen KCC en AW/DTV.

Duels tussen LDODK en PKC zijn vaak bijzondere wedstrijden. In het verleden besliste PKC de duel het meest in haar voordeel, maar in thuishaven Gorredijk boekte LDODK ook al enkele keren een duidelijke overwinning tegenover de ploeg uit Papendrecht. Kortom: een interessant duel.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: