Vooraf: LDODK – KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voor de twee week op rij speelt LDODK/Rinsma Fashion dit weekend een thuiswedstrijd. Tegenstander zaterdag (19.00 uur): KCC/SO natural uit Capelle aan den IJssel.

Het is een wedstrijd tussen de koploper en een van de beide hekkensluiters in de Ereklasse A. LDODK won vorige week thuis van landskampioen Blauw Wit en staat nu alleen aan de kop van de ranglijst met de volle winst uit drie wedstrijden. Met soms oogstrelende acties, dan weer wat zoekend, maar beschikkend over een bredere selectie dan in het verleden, werden achtereenvolgens KZ, AW/DTV en Blauw Wit verslagen. De ploeg ligt dus goed op koers voor een goede positie bij het ingaan van de Korfbal League.

Tegenstander KCC verloor tot nu toe alle drie wedstrijden: Blauw Wit (23-18), Fortuna (25-11) en KZ (27-25). Vorige week tegen KZ kwam KCC snel op grote achterstand (8-2), maar knokte het zich in de tweede helft helemaal terug tot 22-22. KZ hield het hoofd in de slotfase koel en stelde alsnog de winst veilig. Voor KCC staat in de laatste competitieronde voor de zaal het belangrijke duel tegen het ook nog puntloze AW/DTV op het programma.

Korfbal. sprak in aanloop naar dit duel met Jurjen Bosma. Lees het interview over zijn ambities dit seizoen hier.

Deel dit artikel op: