Vooraf LDODK – KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

En toen zag het er allemaal ineens weer heel anders uit. Een plekje in de play-offs heeft LDODK, na de nederlaag vorige week bij Blauw Wit, niet meer in eigen hand. Het is zorgen uit de resterende drie wedstrijden zoveel mogelijk punten te halen en hopen dat directe concurrent Fortuna punten laat liggen.

LDODK beleeft een grillig seizoen. Een afwisseling van uitstekende wedstrijden met wedstrijden waar de ploeg te veel steekjes laat vallen. Ook binnen een wedstrijd is er soms een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft. Dit alles betekent dat LDODK nu vijfde staat, een plek die geen recht geeft op deelname aan de play-offs. En dat was voorafgaand aan het seizoen zeker een doelstelling. De achterstand op nummer vier Fortuna is nu één punt. Niet onoverbrugbaar, maar wel lastig.

En er staan nog drie pittige wedstrijden op het programma. Drie finales. Te beginnen zaterdag (20.00 uur) vanavond tegen KCC, dit jaar debutant in de Korfbal League. Met 8 punten uit 15 wedstrijden staat de ploeg nu 8e. Dat wil nog niet zeggen dat KCC al zeker is. DVO heeft maar twee punten minder en plek 9 betekent het spelen van play-down wedstrijden tegen de verliezer van de Hoofdklassefinale.

In Capelle aan den IJssel eindigde de ontmoeting tussen beide teams in een 22-19 overwinning voor LDODK. Het is duidelijk: er staat voldoende op het spel vanavond. KCC wil graag afstand nemen van plek 9 en LDODK moet punten halen om zicht te houden op de play-offs.

Jeugdpersconferentie
Voorafgaand aan de wedstrijd (17:25 uur, 17:15 uur deuren open) organiseert LDODK in Sportcentrum Kortezwaag, voor alle jeugdteams van LDODK een persconferentie. De persconferentie vindt plaats in de ruimte van de Business Club. De persconferentie wordt live uitgezonden via onze Facebookpagina. Meer informatie vind je hier.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: