Van de voorzitter: We zijn onderweg!

Terug naar het nieuwsoverzicht

De vakantie ligt al weer even achter ons. We zijn weer klaar voor een nieuw seizoen met volop hoogtepunten. Ik heb er in ieder geval weer enorm veel zin in. De competities zijn al begonnen en op 13 oktober start in Gorredijk het EK korfbal. De organisatie draait op alle fronten op volle toeren!

Trainers/coaches

Het vinden van trainers en coaches voor alle teams was opnieuw lastig, ondanks dat we voor de zomer al vroeg zijn begonnen alle vacatures in te vullen. Hoewel het een landelijk probleem is waar veel sporten en verenigingen mee kampen, blijft het heel jammer dat het bij ons ook ieder seizoen moeilijk is. Door de inzet van velen is het toch weer gelukt. Overigens blijven we zoeken naar extra mensen, dus mochten er liefhebbers zijn om trainingen te verzorgen of ploegjes te coachen, dan horen we het graag. Wij vormen samen de vereniging en moeten het ook samen dragen. Het probleem speelde niet alleen bij de breedtesport, ook de topsportcommissie kon op sommige plekken eerst geen trainers vinden. Met behulp van ouders is ook dit gelukt. Super!

Binding

Binnen het bestuur hebben we voor komend seizoen een aantal speerpunten benoemd. Veel dingen gaan goed maar er kunnen ook zaken veel beter. Een van de speerpunten is binding binnen de vereniging. De komende weken praten we verder over hoe we dit kunnen vormgeven. Dat betekent ongetwijfeld ook dat we weer mensen gaan benaderen om hierin een rol te spelen.

EK

Maar eerst het EK. Het KNKV is de organisator, LDODK ondersteunt met vrijwilligers. We willen dit natuurlijk zo goed mogelijk neerzetten en de perfecte gastheer zijn. Niet alleen voor het KNKV maar juist ook voor alle andere landen, supporters, scholen, etc. We hebben wederom een kans om korfbal en LDODK op de kaart te zetten. Dat grijpen we met beide handen aan. Het afgelopen jaar is het aantal kangoeroes en F’jes gegroeid, doordat een aantal mensen daar heel hard aan hebben getrokken. Dit evenement kan daar alleen maar bij helpen.

Korfbal League

Op 10 november start de Korfbal League. De vernieuwde selectie is op dit moment al lekker bezig. De nieuwe gezichten zijn probleemloos ingeburgerd. Veel van deze spelers doen ook al vrijwilligerswerk voor de club zoals het geven van clinics, ondersteunen bij de korfbalacademie, bediening van de schotklok. Dit is een goed teken. Het wordt gewaardeerd en zo hoor je snel bij de club. De openingswedstrijd van het nieuwe Leagueseizoen is direct een thuiswedstrijd tegen DOS’46. Een derby die vraagt om een volle hal en een geweldige sfeer met Groen Kabaal. Dit seizoen hebben we het aantal zitplaatsen uitgebreid.
Kortom: genoeg om van te genieten.

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: