Van de voorzitter: Uitdaging bij de senioren

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het veldseizoen is alweer een aantal weken voorbij. Maar er zijn nog steeds kinderen aan het trainen, regelmatig onder leiding van de selectie. Een groot succes, waarvoor ik de selectiespelers wil bedanken.

Teamindelingen jeugd

De selectieprocedures voor de jeugdteams waren ook dit jaar weer niet eenvoudig. Het is altijd wikken en wegen, maar in de eerste week na de laatste veldwedstrijd waren de teamindelingen al bekend. Eerder dan we in het verleden deden, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Natuurlijk kunnen we het ook dit jaar weer niet iedereen honderd procent tevreden maken, maar dat is inherent aan teamsport. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat volgend seizoen wanneer we weer een tijdje los zijn, iedereen weer volop plezier beleeft in de nieuwe competitie.

Seniorendames breedtekorfbal

Helaas zijn er wat meer uitdagingen bij de seniorenteams in de breedtesport. Dat veel spelers van het 6e stoppen was geen verrassing. Op een gegeven moment speelt leeftijd een rol, komen er blessures en willen mensen hun tijd anders indelen.

Voor het 4e en 5e is het een ander verhaal. Zoals het nu staat heeft LDODK volgend seizoen maar vier seniorenteams. Vooral de breedtesportcommissie, maar ook het bestuur, heeft er al veel energie ingestoken om deze teams rond te krijgen. Het blijkt heel moeilijk. Via een enquête zijn de wensen in kaart gebracht. Maar dat bracht niet echt een oplossing. Een aantal spelers wil twee keer in de week trainen, een aantal helemaal niet, de een wil niet met ‘Pietje’, de ander wil wel met ‘Jantje’, maar als die stopt stop ik ook, enz. Vanzelfsprekend alle respect voor iedere keuze, maar het geeft wel weer aan lastig het voor de club is dit in goede banen te leiden. Het is bijna niet te doen.

We werken er op dit moment hard aan om een aantal dames alsnog te motiveren om weer competitie te spelen. Want daar zit het momenteel vast. Er zijn genoeg heren voor een vijfde team, maar nog geen dames. Jasper en Tjesse bellen en praten heel wat af. Ben jij geïnteresseerd of weet je iemand? Laat het Harry Berga of Edwin Pietersma van de Breedtesportcommissie.

60+-korfbal

Daarnaast is er een idee om vanaf september 60+ korfbal te introduceren. Dit is nog heel pril, maar lijkt ons een leuk initiatief. Wat zou het mooi zijn om op de vrijdagochtenden voor de 60+ers een uurtje te korfballen, gezellig even nazitten etc. Er is een idee is dit te combineren met het EK, en ook in Drachten, Heerenveen en Leeuwarden zoiets te organiseren, zodat we kunnen uitwisselen. Wellicht een mooie kans, de komende weken gaan we gebruiken omdat wat te onderzoeken.

Verder wil ik iedereen een hele fijne vakantie wensen en zie ik jullie allemaal graag terug aan het begin van het nieuwe seizoen.

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: