Van de voorzitter: groei jeugd

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is mooi om te zien dat na de covidperiode het ledenaantal bij de jeugd weer flink toeneemt. Vorige week trainden er 21 F’jes en 11 kangoeroes. Dit is een verdienste van de trainers die deze jeugd traint, maar ook van de wervingscommissie die vorig jaar in het leven is geroepen. Hopelijk zet deze trend zich voort. Het succes van de werving levert ook weer een uitdaging op. Want meer teams betekent ook dat er meer trainers en coaches nodig zijn. Ook op dat terrein zullen we ons best moeten blijven doen.

De scheidsrechters vormen een belangrijk aandachtspunt. Sommige jeugdscheidsrechters fluiten op een dag soms gedwongen twee of drie wedstrijden. Dit moeten we niet willen. We zijn dan ook dringend op zoek naar mensen die jeugdwedstrijden willen fluiten.

Daarnaast zijn er nog maar twee LDODK-scheidsrechters die competitiewedstrijden buiten de club fluiten. Dat zijn er te weinig. Dit kost de vereniging nu duizenden euro’s per jaar. Het bestuur werkt aan oplossingen, maar dit is een hardnekkig probleem waar veel meer clubs mee kampen.

We hebben een mooi Oktoberfest achter de rug, vooral sponsors waren hierbij aanwezig met hun medewerkers. De selectiespelers van voetbal en korfbal verzorgende de gehele avond. In de bediening, achter de tap en hoe later het werd, ook voor de nodige entertainment.

Voor de selectie zit het eerste deel van het veld er al weer op. Helaas heeft het tweede team nog geen punten gehaald, maar het eerste staat ongeslagen aan bovenaan. Dat zegt natuurlijk nog niets, maar het geeft wel vertrouwen richting de zaal.

Andere teams spelen nog op het veld. Met inmiddels vier jeugdkampioenen: E1, E2, D1 en A3. Gelukkig zijn de lichten op het veld weer gemaakt en kan iedereen weer buiten trainen, iedereen bedankt voor de flexibiliteit. Het scorebord laat helaas nog op zich wachten, die kan niet zo snel worden geleverd. Als we na de zaal weer naar buiten gaan, hangt het nieuwe scorebord er.

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: