Update over corona: start veldcompetitie, geen Open Dag en trainers/coaches

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het korfbalseizoen 2019-2020 is voorbij. Tijd om ons op te maken voor volgend seizoen.

De korfbalcompetitie start na de vakantie op 5 september. In augustus is het ook mogelijk om weer oefenduels te spelen, zowel bij de jeugd als de senioren. Wij volgen in de verdere maatregelen de lijn van het KNKV en het RIVM.

Geen Open Dag

Er waren serieuze plannen om op 29 augustus het seizoen te openen met een Open Dag. Dat gaat niet door. Na het versoepelen van de coronamaatregelen is het te kort dag om een vergunning aan te vragen. Bovendien is onder de huidige regelgeving het dringende advies om maar één evenement per complex toegestaan. Houden wij een open dag, dan kan bijvoorbeeld de voetbal op deze dag niets. Ook wordt naar verwachting pas in een laat stadium duidelijk welke aanvullende eisen de gemeente Opsterland gaat stellen. Te laat om daar op in te kunnen spelen. Daarom is besloten geen open dag te organiseren. We kijken nu of we iets moois aan het begin van de zaalcompetitie kunnen organiseren.

Trainers en coaches

De breedtesportcommissie is nog druk bezig met het zoeken naar trainers en coaches voor de teams van volgend seizoen. Voor enkele teams zijn er nog vacatures: A3, B3 en C3. Bovendien wordt er nog gezocht naar een trainer voor de Fjes op woensdag en voor de KorfFit op vrijdag. Er zijn al heel veel mensen benaderd. Was jij daar niet bij, maar heb je wel interesse? Stuur dan een mailtje naar breedtekorfbal@ldodk.nl.

Deel dit artikel op: