Twee geslaagde middagen schoolkorfbal

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eerste waren er clinics van LDODK-spelers op de basisscholen in Gorredijk en omgeving. Daarna volgende op 13 en 20 maart twee middagen schoolkorfbal. In Sportcentrum Kortezwaag kwamen 23 teams met circa 120 kinderen in actie.

Na een paar jaar corona-afwezigheid kon LDODK/Rinsma Modeplein eindelijk weer schoolkorfbal organiseren voor de groepen 3/4 en 5/6 van de basisscholen uit Gorredijk en omstreken.

Na een muzikale warming-up onder leiding van Rixt en Merel, werd door de kinderen volop gestreden. In alle wedstrijden werd er door de kinderen goed overgespeeld, hard gelopen, gescoord en gejuicht. En soms als het niet helemaal lukte werd een traantje weggepinkt. Wat een enthousiasme! Maar niet alleen de kinderen waren enthousiast, dat gold ook voor het publiek dat in grote getale aanwezig was.

LDODK-vrijwilligers traden op als scheidsrechter om de wedstrijden in goede banen te leiden: Piety, Appy, Eelco, Daniëlle, Marit, Jorden, Ran en Rixt. Bedankt!

Sporten is gezond en dat willen we als club ook uitstralen. Mooi is het dan ook dat er ook deze keren fruit beschikbaar werd gesteld door Sûn Opsterlân en Albert Heijn Gorredijk. Dat fruit en sporten een goede combinatie is, bleek wel toen het fruit voor het spelen van de wedstrijden al op was.

Peta en Karin hadden eer van hun werk, zij hadden vooraf alles in stukjes gesneden en de schalen met fruit feestelijk opgemaakt.

De scholen hebben inmiddels allemaal de uitslagen van de middagen ontvangen. Voor ons als organisatie stond niet de prestatie, maar het plezier beleven aan korfbal voorop. En als we af mogen gaan op het enthousiasme van de kinderen, dan was dat plezier zeker aanwezig.

Op woensdag 24 mei organiseren we weer het Opsterlandse schoolkorfbal toernooi op het veld. Dan kunnen alle scholen uit Opsterland meedoen met de groepen 3 t/m 8. We hopen om minstens zo’n grote opgave als vorig jaar.

Deel dit artikel op: