Twee bekerfinales voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein strijdt dinsdag met twee teams in de Noordelijke Bekerfinales in Zuidlaren. De junioren nemen het op tegen AVO A1 (19.00 uur). Om 20.30 uur speelt LDODK in de finale om de Jan Mulder Beker tegen Nic./John Schokker Makelaardij.

LDODK was de eerste ronde van de Jan Mulderbeker vrijgesteld en bereikte de finale door achtereenvolgens te winnen van CSL (14-22), Hoogkerk (34-23) en Drachten (31-14). Het is voor LDODK de laatste wedstrijd van een roerig seizoen. Trainer/coach Henk Jan Mulder: “Nu we in de finale staan willen de beker natuurlijk ook graag winnen. Persoonlijk vond ik het leuk om in de halve finale tegen ‘mijn’ Drachten te spelen en ik kijk er ook naar uit om de mensen van mijn vorige club Nic. dinsdag weer te zien. Al zijn ze dan natuurlijk wel tegenstanders… ” Voor Mulder is het een speciale avond. De beker is vernoemd naar zijn in 2006 overleden vader.

Juniorenbeker
Voor LDODK A1 is de bekerfinale een mooi toetje. Eerder in het toernooi won de A1 van Invicta/Frigro/Harkema (13-26), Nic./Hoogkerk (21-23) en OWK (26-10). De eerste en de derde wedstrijd waren eenvoudige overwinningen, maar tegen Nic./Hoogkerk ging het bijna mis. Coach Feiko Mulder: “Slap, gemakzuchtig en ongeïnspireerd korfbal zorgde ervoor dat ik voor het eerst dit seizoen echt kwaad was in de rust. Gelukkig wisten we uiteindelijk te winnen. Tegen OWK trapten we niet in dezelfde valkuil. De afronding liet in de beginfase te wensen over maar we waren wel geconcentreerd en wonnen uiteindelijk vrij simpel.”

Volgens Feiko is de A1 er klaar voor. Het is wal weer een paar weken duidelijk dat de A1 op het veld degradeerde. “Daardoor is de druk wat van de ketel. Dat zie je ook aan ons spel. Zowel in de laatste wedstrijden als in de trainingspartijen tegen het derde halen we een aardig niveau. Ik verwacht een spannend duel. In de voorbereiding op de zaal hebben we tegen elkaar geoefend. We waren aan elkaar gewaagd.”

Deel dit artikel op: