Twaalf enthousiaste teams op warm G-toernooi

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat een enthousiasme. Wat een plezier. En dat ondanks de hitte. Zaterdag organiseerde LDODK in Gorredijk een groot G-korfbaltoernooi ter afsluiting van het seizoen 2022/2023.

De weergoden waren ons goed gezind, alhoewel het in de loop van de middag wel erg warm werd.

De opkomst was groot. Er deden in totaal negen verenigingen mee: Oerterp, ROG, Stadskanaal, Flamingo’s, Leeuwarden, Emmeloord, LDODK, SIOS en SCO. Met in totaal twaalf teams.

Al met al waren er zo’n tachtig spelers actief. De onderlinge verstandhouding tussen alle spelers is goed, waardoor het ook mogelijk is dat spelers van een kleine vereniging (ROG) meedoen met een team van een andere vereniging (Emmeloord).

SCO deed voor de eerste keer mee. Zij kwamen met een jeugdteam, spelers in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar. Door de flexibiliteit van een ieder, konden zij gewoon meedoen, was het mogelijk dat zij op een lagere korf konden schieten en werd er tijdens die wedstrijden met een kleinere bal gespeeld.

Elke team speelde vier wedstrijden, twee voor de pauze en twee na de pauze. Tijdens de pauze waren er diverse broodjes, welke door een aantal vrijwilligers waren klaar gemaakt. Er werd met smaak van gegeten.

Ook was er tijdens de pauze de gelegenheid voor een aantal andere activiteiten, zoals een opblaasbaar dartbord, het aantikken van blazepods en een korfbalparcours.

Ondanks dat het na de pauze erg warm werd bleven de spelers strijden voor de winst. Zij hebben vandaag een TOPprestatie geleverd.

Al met al kijken we terug op een geslaagd toernooi, waarbij naast de spelers ook weer vele vrijwilligers actief waren. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Deel dit artikel op: