Terug naar de finale van ‘12 met Ryanne Nijholt

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op de dag dat de Korfbalfinale zou worden gespeeld, in een uitverkocht Rotterdam Ahoy, zijn we vooral thuis en zitten we binnen. Voor ons aanleiding om terug te blikken op ‘onze finale’ met oud-speelster Ryanne Nijholt.

7 april 2012, LDODK speelt de finale van de hoofdklasse. Tegenstander is OVVO uit Maarssen. Eerder werd in een spannende derde kruisfinale, na verlenging, Tempo met 22-23 verslagen.

Leuke tijd

“Het was zo’n leuke en spannende tijd. Iedereen leefde mee en er was enorm veel sfeer. Alles lukte dat seizoen.” Als Ryanne terugdenkt aan haar tijd bij LDODK denkt ze bijna automatisch terug aan de promotie naar de Korfbal League. “Hoe belangrijker de wedstrijden waren hoe meer publiek er kwam.”

“Ik was natuurlijk ‘import’ maar ik werd gelijk goed opgevangen door iedereen. Het was een hele warme en leuke sfeer. Ik voelde mij echt thuis.”

De wedstrijd

Onder toeziend oog van zo’n 350 meegereisde supporters begon LDODK aan de wedstrijd in Papendrecht. “Vooraf was ik erg gespannen, maar na het eerste fluitsignaal viel alle spanning van mij af”, vertelt Ryanne. LDODK kwam in de wedstrijd meteen op voorsprong. “Bij ons lukte die wedstrijd alles en bij OVVO zat alles tegen. Dat kwam ook omdat wij die derde wedstrijd tegen Tempo hadden gewonnen, we zaten in een goede flow.”

Na een ruststand van 13-10 werd uiteindelijk met 22-20 gewonnen, waarna het feest in Papendrecht en Gorredijk kon losbarsten. Promotie naar de Korfbal League is een feit. ‘Een Fries korfbalsprookje’, noemt de Leeuwarder Courant het. ‘Een huzarenstukje’ en ‘een schitterende uitdaging’.

Drukke tijd

Op het moment korfbalt Ryanne niet meer. Ze werkt in de zorg en daarmee is een teamsport lastig te combineren. Daarom maakt ze, in normale tijden, haar uren in de sportschool.

“Op het werk is het nu superdruk. We werken veel en maken veel uren.” Het contact met patiënten kan in tijden van corona soms lastig zijn, merkt Ryanne. “Voor sommigen zijn wij op dit moment het enige aanspreekpunt. Soms wil je weleens een arm om een patiënt heen slaan, maar dat kan helaas niet. Dat is wel vervelend.”

Dat het korfbalseizoen op deze manier voor LDODK-ers moet eindigen, vindt Ryanne jammer. “Maar pas een beetje op elkaar en blijf gezond!”

Deel dit artikel op: