Van de voorzitter: terug en vooruit kijken

Terug naar het nieuwsoverzicht

We zijn alweer even onderweg in de zaal. Na een aantal zeer drukke bestuurlijke weken is het nu weer wat overzichtelijker en hebben we weer meer tijd om naar de toekomst kijken.

Bestuur

Op de ledenvergadering hebben we afscheid genomen van Jacqueline en Christiaan als bestuursleden. Allebei, dank voor jullie inzet in de afgelopen jaren, we hebben binnen de club erg veel aan jullie expertise gehad.

Voor de twee afscheidnemende bestuursleden krijgen we er maar liefst drie terug: Sieta Bijker, Arend Waninge en Berend Haaijer. Berend gaat hem de komende jaren vooral richten op de breedtesport. Hoofdonderwerp van Sieta is de binding binnen de vereniging, een van de speerpunten van het bestuur. Arend richt zich vanzelfsprekend op communicatie. Ik ben erg blij dat we met deze drie sterke bestuurders weer verder kunnen, het geeft mij in ieder geval weer veel energie.

Toekomstvisie

Een aantal weken geleden hebben we met het oude en nieuwe bestuur al een avond gesproken over de toekomst van LDODK. In verschillende bijeenkomsten willen we de leden, maar ook deskundigen van buiten de vereniging, betrekken bij een nieuwe toekomstvisie.

Een van de speerpunten het bestuur was om zo snel mogelijk weer een extra seniorenteam op de been te krijgen. Dankzij de inzet van de breedtesportcommissie is dat sneller gelukt dan verwacht. In de zaalcompetitie spelen we weer met zes seniorenteams. Grote dank hiervoor aan de nieuwe breedtesportcommissie die dit proces erg goed heeft begeleidt!

De korfbalacademie is ook weer gestart, bedoeld voor talenten uit de regio en vanuit onze eigen club. Bijna zestig kandidaten kwamen naar de selectiedag. Hieruit zijn nu zo’n 35 talenten geselecteerd die nu zondagochtend getraind worden door spelers uit de selectie onder leiding van een hoofdtrainer. Zelfs bondscoach Wim Scholtmeijer is dit jaar een keer als gasttrainer aanwezig. Vanzelfsprekend is er in het voorjaar en de nazomer ook weer de mogelijkheid voor de breedtesporters bij Korfbalschool Noord van Erwin Zwart. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om extra te trainen.

G-korfbal

Twee weken terug hadden voor het eerst een G-korfbaltoernooi in Gorredijk. Wat een groot succes was dit. Veel plezier, passie en sportiviteit was er te zien, waarbij je als tegenstander ook applaudisseert voor de goals van de tegenpartij, een mooie dag en ik ben blij dat we nu ook ruimte hebben binnen de club voor deze doelgroep.

Iedereen alvast een plezierige decembermaand en hopelijk zien we nog veel mooi wedstrijden de komende weken in sporthal Kortezwaag!

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: