Stugge eerste punten voor LDODK

LDODK/Rinsma Modeplein is een nieuw seizoen Korfbal League begonnen met een 23-18 overwinning op Groen Geel/IJskoud de Beste. Het was voor beide ploegen een stug begin van de competitie.

Tweemaal in de wedstrijd in een leeg Sportcentrum Kortezwaag had LDODK een tussensprintje. Momenten waarop het ineens lekkerder liep en de doelpunten ook snel achter elkaar vielen. De belangrijkste van deze twee fases was op zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Nadat Groen Geel van 17-13 terugkwam op 17-15 was het voor LDODK even echt hard werken om weer afstand te nemen. Een moment waarop good old André Zwart met twee goals zijn waarde nogmaals bewees en zijn broer Erwin direct daarna de 20-15 op het bord zette.

De marge van vijf leek royaal, maar gaf nog steeds niet het gevoel dat de overwinning al binnen was. Groen Geel kwam nog een keer op drie: 20-17 waarna Esmee van Veen haar eerste Leagueminuten bekroonde met de belangrijke 21-17. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld.

Esmee van Veen zoekt afspeelmogelijkheden | Foto: Sietse de Boer

Stroeve start

LDODK en Groen Geel hadden kenden allebei een stroef en nerveus begin van de wedstrijd. Doelpunten waren duur. Het jonge LDODK creëerde meer kansen dan de tegenstander uit Wormer, maar maakte de kansen te weinig af. Het geringe aantal kansen van Groen Geel was ook te danken aan de stevige verdedigende druk van LDODK. Wat aan Groen Geel-kant ook niet hielp was het missen van twee strafworpen in de eerste helft.

Bij LDODK viel Rixt Bouma na een kwartiertje al uit met een blessure. Een ander jong talent, Esmee van Veen, nam verdienstelijk haar plaats in. Door het missen van kansen wist LDODK niet echt uit te lopen, Groen Geel bleef in het spoor. Pas in de laatste minuten voor de pauze liep LDODK uit van 7-4 naar 11-5. Ruststand 12-7. In de tweede helft hield LDODK de vijf punten marge. Op 16-11 kreeg Julian Frieswijk een groene kaart na een overtreding waarbij zijn tegenstander Stijn Hoekstra ongelukkig met zijn hoofd tegen de paal kwam. Marvin Piepers nam zijn plaats in. Daarna haalde LDODK dus met een tweede sprint de winst binnen.