Strijd in Delft

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein neemt het zondagmiddag (14.30 uur) in Delft op tegen Fortuna/Delta Logistiek. De eerste van drie belangrijke wedstrijden op rij.

De Kenonz Korfbal League is na komend weekend halverwege. Alle ploegen hebben elkaar dan een keer ontmoet. Op de ranglijst zijn de eerste krachtsverhoudingen inmiddels zichtbaar.

LDODK doet lekker mee. Na koploper PKC met 13 punten volgt LDODK met 11 punten, net als Fortuna en DVO. Weer een punt daarachter volgt KZ.

Fortuna en LDODK staan dus in punten gelijk. Er staat dus veel op het spel zondagmiddag. Fortuna is gebrand op een goede wedstrijd nadat vorige week verrassend ruim bij KZ werd verloren (25-19). Mist LDODK Erwin Zwart als sinds het begin van het seizoen, Fortuna moet het nu een fiks aantal weken stellen zonder Daan Preuninger.

LDODK won afgelopen weekend eenvoudig en voorspelbaar van hekkensluiter Unitas, maar het was een meer plichtmatige dan fraaie overwinning. Het betekent wel dat LDODK werkt aan een fraaie serie overwinningen in opmaat naar het tweede en beslissende deel van de competitie.

Het worden belangrijke weken. Na Fortuna wacht een uitwedstrijd bij DVO en een thuisduel tegen KZ. Al deze drie tegenstanders strijden met LDODK voor een plek in de top-4, die straks toegang geeft tot de play-offs.

Naast het duel tussen Fortuna en LDODK staat komend weekend ook de ontmoeting tussen DVO en KZ op het programma. Zij spelen zaterdagavond om 19.30 tegen elkaar.

Ontmoetingen tussen Fortuna en LDODK hebben de afgelopen seizoenen fraaie duels opgeleverd. Voor Harjan Visscher is het een terugkeer in Delft, waar hij tot dit seizoen speelde.

Let op: kaartverkoop voor deze wedstrijd gaat alleen digitaal. Lees meer op de site van Fortuna.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: