Sparta geen partij voor LDODK

De statistieken waren vooraf al niet heel hoopgevend voor Sparta, en dat werd zaterdagavond snel bevestigd toen de debutant in de Ereklasse weinig kans maakte op een overwinning. Een collectief sterk LDODK won overtuigend met 31-14.

LDODK speelde zonder Harjan Visscher, die vrijdag het ja-woord aan zijn vriendin gaf.

De enkele bezoeker die hoopte dat Sparta weerstand zou kunnen bieden, wist na een paar minuten genoeg. In no time pakte LDODK de leiding en stond die niet meer af. Binnen slechts twee minuten na het eerste fluitsignaal liep LDODK via doelpunten van Ran Faber, Julian Frieswijk en Terrenc Griemink uit naar 3-0, voordat Sparta het eerste tegendoelpunt scoorde. Halverwege de wedstrijd zochten de ploegen met een stand van 18-7 de kleedkamers op.

“Ons doel vandaag was om ons spel te herkennen, verdedigend dwingend te zijn en veel ballen te onderscheppen”, vertelt coach Gerald Aukes. “Daarnaast konden we veel wisselen en zo wennen aan verschillende vaksamenstellingen.” In de tweede helft kregen LDODK 2-spelers Jurjen Veenstra en Nils Postma ook de kans om minuten te maken.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 31-14 overwinning voor LDODK, dat daarmee ongeslagen aan kop blijft in de poule. Volgende week sluit LDODK de najaarscompetitie af bij Mid-Fryslân, dat zaterdag met 20-24 van SCO won.