Ruime nederlaag ‘bleu’ LDODK tegen PKC

De titanenstrijd in de Kenonz Korfbal League tussen de beide koplopers LDODK/Rinsma Modeplein en PKC/Vertom die vooraf werd verwacht, bleek in de praktijk een veredeld oefenpotje. Slechts één helft kon LDODK de thuisploeg in Papendrecht bijbenen. Maar na rust liep PKC eenvoudig uit: 31-18. En daarmee eindigt LDODK als tweede in de reguliere competitie.

“Ik zag vandaag veel te veel bleue gezichten.” Aanvoerder Erwin Zwart baalde toch wel zichtbaar na afloop. Wat Zwart vooral dwars zat, was de timide mindset bij LDODK. “Je wilt niet zo afgaan na rust. We laten veel te veel ruimte. Overal vielen gaten. PKC kon vrij aanleggen. Dit kunnen we onszelf echt kwalijk nemen.”

Zwart doelde daarbij dus vooral op de tweede helft. Voor rust namelijk was er wel degelijk sprake van een wedstrijd. Vooral Ran Faber was op dreef. Mede door zijn treffers bleef LDODK aanhaken bij PKC. Ruststand: 12-10.

Maar in de tweede helft kwam Faber echter niet terug in het veld. Hij werd vervangen door Julian Frieswijk. En datzelfde gold voor Femke Faber. Zij maakte plaats voor Danique Klaren. Beide spelers leken gespaard te worden. En daarmee was ook meteen de structuur in het aanvalsspel weg. En vergat LDODK verdedigend om druk te geven. PKC kreeg ineens veel meer ruimte, profiteerde onmiddellijk en liep binnen tien minuten uit naar 20-12. En toen op dat moment ook Marjolijn Kroon nog eens licht aangeslagen het veld verliet, gooide LDODK bijna letterlijk de handdoek.

PKC liep daarna freewheelend uit naar 31-18. “Natuurlijk willen we er fit op staan, voor de play-offs. En daarom gingen Femke en Marjolijn er ook uit. En die play-offs zijn natuurlijk belangrijker dan dit potje. Maar we hadden best wat meer lef mogen tonen vandaag.” PKC zal in ieder geval niet geschrokken zijn van LDODK op deze zaterdagavond. Toch blijft Zwart optimistisch voor de komende weken. “We kunnen veel beter.”

En dat mag LDODK dan volgende week zaterdag 23 maart laten zien in de laatste reguliere competitiewedstrijd, thuis in sportcentrum Kortezwaag tegen DOS’46, in de Derby van het Noorden. Aanvang: 20:00 uur