Rondje langs de velden: de Kangoeroes, F’jes en E’s

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoe verloopt de competitie van onze jeugdteams? In dit ‘Rondje langs de velden’ de Kangoeroes, F- en E-jeugd.

De F’jes

De F’jes trainen twee keer per week in de zaal onder leiding van Jildou Bos en Lisanne Wever. Naast deze enthousiaste trainsters zijn er diverse andere jeugdspelers betrokken bij deze trainingen. Het plezier straalt er vanaf waardoor er steeds meer vriendjes en vriendinnetjes aansluiten bij deze trainingen.

LDODK/Rinsma Modeplein F3
Dit team heeft in de zaal de eerste twee wedstrijden gespeeld. Voor de kinderen is alles nieuw, maar ze doen het geweldig. Er worden mooie aanvallen gespeeld en het eerste wedstrijdpunt is ook al behaald dankzij een 4-4 gelijkspel tegen It Fean/Boelenslaan F2. Heel fijn dat er twee jeugdspelers dit team willen begeleiden.

LDODK/Rinsma Modeplein F2
De F2 heeft drie wedstrijden gespeeld, de spelers raken steeds beter op elkaar ingespeeld en hebben goed scorend vermogen. In drie wedstrijden werd 26 keer gescoord. Er werd twee keer gewonnen, met 15-8 van Wordt Kwiek F1 en met 4-6 bij Wêz Warber en Fluch F2. Drachten F2 was in de derde wedstrijd net te sterk (6-5). Dat brengt de F2 nu op een derde plaats met 4 uit 3. Oerterp F1 heeft 6 uit 3 en Drachten is met 8 uit 4 koploper.

LDODK/Rinsma Modeplein F1
De jeugd in dit team speelt al langer samen en dat is ook goed te zien in de wedstrijden. Het baltempo ligt steeds hoger. Er wordt heel goed samengespeeld en dat resulteert in grote uitslagen. Als ongeslagen koploper sloten ze het jaar af, met na drie wedstrijden 52 goals voor en maar 5 tegen.

Na de vakantie wacht eerst Spannum F1 en dan Kinea F1 dat het in deze poule ook goed doet.

De E’s

De E’s worden getraind door Jelmer bij de Leij, Marrit bij de Leij en Lieke Veldkamp. Ook bij deze trainingen is er veel hulp vanuit de oudere jeugdspelers. In de E’s gelden er andere regels dan in de F’jes. Verdedigend schieten mag niet meer en iedereen overnemen ook niet. Op dat soort spelmomenten wordt geoefend, maar plezier en beleving staat voorop.

LDODK/Rinsma Modeplein E3
De E3 begon de zaalcompetitie met een nipte thuisnederlaag tegen De Pein E1 (4-5). Een week later viel het kwartje wel de goede kant op en werd er met 5-6 bij WWMD E1 gewonnen. De derde wedstrijd eindigde in een ruime 8-0 nederlaag bij Drachten E3. Na drie wedstrijden staat de E3 onderaan de ranglijst, maar er zijn in deze poule van zeven nu vier ploegen met 2 punten.

LDODK/Rinsma Modeplein E2
Voor dit team staan er elke week sterke tegenstanders klaar. Dit heeft geresulteerd in twee ruime verliespartijen. Tegen Mid Fryslân E2 werd het 0-9, tegen Harich E2 9-2. Na de vakantie vol goede moed verder en proberen wat vaker te scoren.

LDODK/Rinsma Modeplein E1
In de zaal heeft de E1 een aantal sterke tegenstanders in de poule. Ook zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor het team weer even aan elkaar moet wennen. De eerste twee wedstrijden tegen Spannum E1 (5-27) en De Waterpoort E1 (21-8) werden ruim verloren. De laatste wedstrijd voor de Kerst is echter met 11-14 tegen Harich E1 gewonnen. Een mooie einde van het korfbaljaar.

Kangoeroes

De Kangoeroes zijn aan het begin van het jaar met een kleine groep gestart. Door de enthousiaste begeleiding van Marije Nijboer en de aangesloten jeugdspeelsters is de groep erg gegroeid en staat er elke week een grote groep kinderen in de zaal. Spelenderwijs wordt het balgevoel en de motoriek verder ontwikkeld. De oudere kinderen zijn ook al echt korfbalgericht bezig en spelen af en toe onderlinge wedstrijdjes.

Deel dit artikel op: