Rondje langs de velden: de D’s

LDODK/Rinsma Modeplein D1 maakt zich op voor opnieuw een toernooi om de Nederlandse titel. De overige twee D-ploegen doen het ook goed. Een tussenstand.

LDODK/Rinsma Modeplein D1

De D1 maakt zich opnieuw op voor de titel in de Hoofdklasse. Met nog drie wedstrijden te spelen is het verschil met nummer 2 CSL D1 vijf punten. Dit betekent dat LDODK komende zaterdag (12.00 uur) thuis tegen ASVD D1 het kampioenschap binnen kan halen. Daarmee plaatst de ploeg zich dan ook voor het Nederlands Kampioenschap dat op 6 april in Dordrecht wordt gespeeld. De D1 heeft alle wedstrijden gewonnen. De cijfers zijn indrukwekkend met 168 doelpunten voor en maar 58 tegen.

LDODK/Rinsma Modeplein D2

De D2 staat op de vijfde plek met 5 punten uit 9 wedstrijden. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, tegen DWG/Argo D1, OKO/BIES D1 en Wordt Kwiek D1. Hier liggen nog mogelijkheden. LDODK won eerder bij DWG/Argo met 5-12 en tegen OKO/BIES werd het eerder 7-7. Bij Wordt Kwiek werd eerder dit seizoen wel ruim verloren: 15-7. Wordt Kwiek strijd in deze klasse met De Wâlden D1 dan ook om de titel.

LDODK/Rinsma Modeplein D3

De D3 strijd in theorie nog mee om de titel. De achterstand op koploper Noveas D1 is 4 punten met nog twee wedstrijden te spelen, maar beide ploegen spelen niet meer tegen elkaar. Samen aan kop is nog het hoogst haalbare, maar dan moet Noveas nog wel twee wedstrijden verliezen. Tot nu toe verloor Noveas nog maar één duel en dat was in Gorredijk tegen LDODK D3: 9-1. Bij Noveas eindigde het duel in 7-6.

Deel dit artikel op: