Rondje langs de velden: de C’s

Van de vier C-ploegen van LDODK/Rinsma Modeplein strijden zowel de C2 als de C3 nog serieus om het kampioenschap. Een tussenstand.

LDODK/Rinsma Modeplein C1

De C1 heeft in de Hoofdklasse 15 punten uit 11 wedstrijden en staat daarmee samen met De Meeuwen C1 derde op de ranglijst. Beide ploegen ontmoeten elkaar in de laatste speelronde op 30 maart nog in Gorredijk. De achterstand op nummer 2 is maar één punt. Koploper Heerenveen C1 steekt er in deze poule met kop en schouders boven uit. LDODK verloor in Gorredijk met 5-15 van deze kampioen, maar in Heerenveen werd met 7-6 maar nipt verloren.

LDODK/Rinsma Modeplein C2

De C2 is met OKO/BIES C1 volop in de race voor het kampioenschap. LDODK staat met 16 uit 9 tweede, OKO/BIES heeft vier punten meer, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. OKO/BIES sluit komend weekend de competitie al af tegen De Lauwers, nummer 5 op de ranglijst. Winnen beide ploegen de resterende wedstrijden, dan eindigen LDODK en OKO/BIES samen bovenaan de ranglijst. Het komt dan aan op het onderlinge resultaat. LDODK won bij OKO/BIES (6-10) en OKO/BIES won in Gorredijk (4-5). Het onderlinge doelsaldo is dus in het voordeel van LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein C3

Ook de C3 strijdt nog om de titel. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat LDODK op de tweede plek op de ranglijst met 16 uit 9. Koploper Vlug & Vaardig C1 heeft 18 punten, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. Virtueel is LDODK dus wel koploper. Beide ploegen spelen niet meer tegen elkaar. Zowel LDODK als V&V wonnen een van de onderlinge duels. LDODK speelt de komende twee weekenden twee keer tegen Quick ’21 C1 en sluit de competitie af tegen Flamingo’s, beide middenmoter.

LDODK/Rinsma Modeplein C4

De C4 beleeft van alle vier C-teams de moeilijkste competitie. Er zijn 10 van de 12 wedstrijden gespeeld en dat heeft helaas maar één punt opgeleverd, een gelijkspel uit bij Heerenveen C3 (4-4). In de laatste wedstrijd op 30 maart ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw, in Gorredijk. De overige wedstrijden werden vaak ruim verloren. Scoren is voor de C4 lastig. In tien duels maakte de ploeg 35 doelpunten.

Deel dit artikel op: