Rondje langs de velden: de B- en A-jeugd

Terug naar het nieuwsoverzicht

In ons rondje langs de velden kijken we naar het verloop van de competitie van onze jeugdteams. In dit rondje de B- en A-jeugd.

LDODK/Rinsma Modeplein B1

De B1 heeft het lastig in de Hoofdklasse, een poule met 7 ploegen. Na 9 van de 12 te spelen wedstrijden staat LDODK met 6 punten met op plek 6. Het verschil met de drie ploegen die direct boven hen staan is echter maar 2 punten. De ploeg wil graag in de Hoofdklasse blijven en dan is plek 6 voldoende. In de resterende duels liggen er voor LDODK nog kansen tegen de naaste concurrenten DOS46, Dindoa en Heerenveen, die met 4 punten achterstand laatste staat.

LDODK/Rinsma Modeplein B2

De B2 draait een mooi zaalseizoen. De ploeg staat met nog drie wedstrijden te spelen op de tweede plek met 16 punten uit 9 wedstrijden. Dat zijn 4 punten minder dan Weststellingwerf B4, maar deze koploper heeft een wedstrijd meer gespeeld. Beide ploegen spelen op 2 maart in Gorredijk tegen elkaar. In het eerste duel trok LDODK net aan het kortste eind. Het verschil tussen beide ploegen en de rest van de poule is groot.

LDODK/Rinsma Modeplein A1

De A1 speelt in de Hoofdklasse en staat momenteel zesde, aan de onderkant van de middenmoot. Er zijn 9 punten gehaald uit 11 van de 14 te spelen wedstrijden. Het verschil met nummer 7 (DOS’46) is 4 punten. En het verschil met nummers 5 en 4 (TOP) is respectievelijk 1 en 3 punten. In de laatste drie wedstrijden resten nog twee thuiswedstrijden tegen TOP (2-3) en DOS’46 (16-3) en een uitwedstrijd tegen KZ (9-3). Hier liggen nog kansen voor punten.

LDODK/Rinsma Modeplein A2

De A2 staat mooi in de middenmoot. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat LDODK op de 4e plek, met 13 punten uit 11 wedstrijden. Nummer 2 (OKO/BIES) en nummer 3 (ASVD) staan redelijk in de buurt met 3 en 1 punten achterstand. Het thuisduel met OKO/Bies wacht nog in de laatste ronde. De uitwedstrijd eindigde in 19-17. De andere twee nog te spelen wedstrijden gaan tegen lager geklasseerde tegenstanders.

Deel dit artikel op: