‘Reboundkracht belangrijk tegen KZ’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een moeizame overwinning bij KCC (21-24), staat LDODK/Rinsma Modeplein nu voor twee thuiswedstrijden. Te beginnen zondagmiddag (14.00 uur) tegen KZ/Thermo4U.

Dico Dik moest de wedstrijd tegen KCC afgelopen zaterdag noodgedwongen thuis vanaf de bank bekijken. “Om je eigen ploeg te zien spelen, zonder invloed te kunnen uitoefenen, is vreselijk.” Bovendien zag Dik een LDODK waarvan de helft van de ploeg niet op niveau speelde. “En dan krijg je het tegen KCC moeilijk. Uiteindelijk was het resultaat wel goed en dat telt. Ik denk dat er nog wel ploegen zijn die daar punten laten liggen.”

Wat Dik het meest tegenviel, was het schakelen van zijn ploeg. “Als het dan in zo’n eerste helft niet loopt, moet je gedisciplineerde spelen. Doe je dat, dan kunnen Randy Oosting en Demi van Oosten niet zoveel scoren. Aan de andere kant, we hoeven nu ook nog niet op topniveau te zijn. We hebben het uiteindelijk wel rechtgezet al had het verschil een punt of zeven, acht moeten zijn.”

KZ, zondag de tegenstander, beleefde een mooie start van de competitie met een 27-10 overwinning op Dalto. Met na acht minuten zelfs een 9-0 tussenstand. Volgens Dik een uitslag die wat een vertekend beeld geeft. “Dalto kan meer dan dit. En KZ had in de wedstrijd ook mindere fases.”

Er liggen voor LDODK komende zondag thuis in Gorredijk zeker kansen verwacht de trainer/coach. “We zijn weer een stukje verder dan vorige week. En we hebben reboundkracht over. Daar moeten we het verschil maken.”

In de voorbereiding speelden beide ploegen tegen elkaar, LDODK won ruim. “Maar dat zegt natuurlijk niet alles. KZ is een heel gedisciplineerd team, het is aan ons om hen uit elkaar te spelen. De reboundkracht moet ons in staat stellen hen het aanvallend herhalen te beperken.”

Foto: Actiefotografie.nl

Deel dit artikel op: