Play offs voor LDODK ver weg

Aanvoerder André Zwart had tevoren al aangegeven dat de wedstrijd tegen DVO/Accounter cruciaal zou worden in de strijd om de play off tickets. Wilde het team van coach Erik Wolsink zicht houden op een plek in het Ziggo Dome, dan zou en moest er gewonnen worden van het tegen degradatie vechtende DVO.

Dat leek in het begin van de wedstrijd ook te gaan gebeuren. DVO nam weliswaar een vlotte 2-0 voorsprong maar LDODK herstelde vlot het evenwicht door treffers van André Zwart en de sterk spelende Femke Faber. Daarna ontstond een gelijkopgaand duel waarbij de Bennekommers steeds een kleine voorsprong behielden. Op 6-7 was het Diana van der Vorst die LDODK voor het eerst op voorsprong schoot en na 9-9 ging het team van Wolsink erop en erover door doelpunten van Henk Bijker (in de basis voor de geschorste Menno Russchen) en uitblinkster Femke Faber. Ruststand 9-11.

Na de rust werd de LDODK-droom binnen zeven minuten aan flarden geschoten. Verantwoordelijk daarvoor was DVO-invaller Brent Struyf. De kersverse international van België, na rust in de ploeg gebracht voor Dennis Brunt, schoot in die periode maar liefst vijf keer raak van afstand. Vooral door zijn toedoen boog DVO de achterstand van 9-11 om in een 15-12 voorsprong. Coach Wolsink bracht Markus de Boer voor Henk Bijker om het gevaar Struyf in te dammen, maar ook dat hielp niet. Na 15-13 van opnieuw Femke Faber herstelde Struyf de DVO-voorsprong met twee verre afstandpegels; 17-13.

Op 23-18 was het gat erg groot geworden en moest Wolsink wel vluchten in een time-out. LDODK herpakte zich na deze onderbreking en Marjon Visser en Femke Faber met haar zevende treffer brachten LDODK weer in de buurt. De time-out van DVO daarna gooide de wedstrijd echter op slot. De Bennekommers begonnen lange aanvallen te spelen en LDODK kwam er niet meer aan te pas. DVO won uiteindelijk terecht met 24-21.

Er rest nog een kleine kans voor LDODK op het halen van de kruisfinales. Winst volgende week in de thuiswedstrijd tegen landskampioen PKC is dan noodzakelijk. En dat dit mogelijk is bewees het team vorig jaar.