LDODK redt het niet tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een roerig weekje waarin coach Erik Wolsink op non-actief werd gesteld en Henk Jan Mulder het hoofdtrainerschap overnam, verloor LDODK/Rinsma Modeplein in Papendrecht terecht van een beter PKC.

Update 11 maart, 17:30 uur: De play-offs zijn voor LDODK definitief uit zicht. Fortuna heeft met 17-28 weten te winnen van Blauw-Wit. Hierdoor is de ploeg uit Delft niet meer te passeren op de ranglijst.

De wedstrijd tussen de koploper van de Korfbal League en LDODK werd al op vrijdagavond gespeeld in verband met een rechtstreekse uitzending op Ziggo Sport. LDODK begon in dezelfde opstelling als die van de laatste weken, dus met Lieneke Pries in de basis en Betty Jansma op de bank.

PKC nam een vlotte 2-0 voorsprong maar LDODK kon bijblijven en op 4-4 waren de teams weer in evenwicht. Toch was het PKC dat steeds het voortouw nam en op 10-6 was daar het eerste gaatje in de wedstrijd. Het deed coach Henk Jan Mulder besluiten om een time-out te nemen. Marjolijn Kroon schoot vervolgens meteen de 10-7 binnen, maar PKC bleef de leiding houden en kon steeds een gaatje van drie of vier doelpunten behouden. Op de stand 14-11 was er grote schrik in de hal toen LDODK-schutter Erwin Zwart het uitschreeuwde van de pijn. Met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure moest hij het strijdtoneel verlaten. Zijn vervanger was Jetze de Jong. De teams gingen rusten bij een 17-13 stand.

Na de rust had LDODK de kans om aan te sluiten. PKC grossierde in balverlies en gemiste kansen, maar LDODK deed het in die fase niet veel beter. Het gaatje van drie bleef bestaan. En zoals zo vaak deze competitie toonde de koploper zich een echte sluipmoordenaar. Beetje bij beetje werd LDODK naar een kansloze nederlaag gespeeld. Het gat van drie werd vijf en op 26-18 het grootst. De kopjes bij het team van Mulder gingen omlaag en PKC kon de wedstrijd freewheelend uitspelen. De 30-25 eindstand gaf de krachtverhoudingen in het veld goed weer.

Voor LDODK is het nu wachten op de uitslag Blauw Wit – Fortuna. Winnen de Fortunezen dan is de play-off droom van LDODK ten einde. Pakt Blauw Wit minimaal een punt dan wordt alles in het komende weekend beslist. Fortuna speelt dan in Delft tegen PKC en LDODK ontvangt aartsrivaal DOS’46.

Deel dit artikel op: