Pakt LDODK de strohalm?

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is voor LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag (8 april; 20.00 uur) er op of er onder. Lukt het om er tegen PKC/Vertom om er een derde wedstrijd uit te slepen? Of is het zaalseizoen na zaterdag voorbij?

In de play-offs in de Kenonz Korfbal League gaat om twee gewonnen wedstrijden. De ploeg die dat haalt, speelt op 15 april de finale om de Nederlandse titel.

Info:

Heb je kaarten besteld voor LDODK – PKC? Dan kunnen deze worden afgehaald bij de entree via zij-ingang. Ook is het mogelijk om daar kaarten te kopen.

PKC heeft de beste papieren. Dat had het als lijstaanvoerder aan het eind van de reguliere competitie al. En die papieren zijn er alleen nog maar beter op geworden na het eerste duel vorige week in Papendracht. De 35-21 overwinning op LDODK was duidelijk en indrukwekkend. PKC speelde naar eigen zeggen de beste wedstrijd van het seizoen.

Maar dat wil niet zeggen dat het al gespeeld is. Iedere wedstrijd begint weer op 0-0. En in een vol Sportcentrum voor Kortezwaag is het voor LDODK natuurlijk een stuk prettiger spelen dan in een kolkende PKC-hal.

Bovendien heeft de ploeg van Gerald Aukes een week de tijd gehad om tot een nieuw aanpak te komen waarmee LDODK het PKC moeilijk kan maken. Om te zorgen dat de strijd onder de korf meer in LDODK-voordeel uitvalt. Om te zorgen dat meer kansen worden gecreëerd en daardoor ook meer doelpunten. En om te zorgen dat PKC minder aanvallende ruimte krijgt.

In de sport is niets onmogelijk. En LDODK heeft in het verleden vaker laten zien dat de ploeg het PKC best lastig kan maken.

Dat vraagt natuurlijk om een bomvol sportcentrum Kortezwaag. Ondanks het Paasweekend, rekenen we op volle tribunes. Er zijn nog kaarten. Bestel ze hier.

Deel dit artikel op: