Pakt LDODK bij KZ eerste overwinning?

Na het spectaculaire duel tegen DVO staat er voor LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag (20.00 uur) opnieuw een heerlijk affiche op het programma: een uitduel bij KZ/Thermo4U.

Het zat er vorige week in sportcentrum Kortezwaag allemaal in: spanning, sensatie, een ongelofelijk scoreverloop en tegenslag. LDODK-DVO eindigde uiteindelijk in 28-28, nadat de thuisclub een spectaculair begin neerzette (13-3). Maar ook een verschil van tien punten zegt in het zaalkorfbal van nu nog niet alles. DVO, kwam terug, langszij en zelfs op drie punten voorsprong. In een heerlijke tweede helft toonde LDODK veerkracht, waarna het zelfs de overwinning nog had kunnen pakken. Beide ploegen waren achteraf tevreden met een punt. Ware korfbalpromotie kopten de kranten. Nu weet iedereen weer wat zaalkorfbal zo mooi maakt.

Grote tegenvaller was het uitvallen van Erwin Zwart. Het is minder ernstig dan het aanvankelijk leek, maar hij komt dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie.

Ook tegenstander KZ maakte er vorige week bij Blauw-Wit een kraker van. Het duel was aanvankelijk in handen van de Amsterdammers, maar het lukte Blauw-Wit niet uit te lopen. Halverwege gaf het scorebord 14-11 aan. In de tweede helft dichtte KZ het gat, waarna beide ploegen om en om scoorden, waarbij Blauw-Wit steeds de voorsprong nam. In de laatste minuut maakte KZ opnieuw gelijk, waarna het de Amsterdammers in de laatste aanval niet meer lukte om de overwinning binnen te slepen.

Voor wie wacht zaterdagavond het seizoen van de eerste overwinning?