Overwint LDODK haar wisselvalligheid? PKC zaterdag tegenstander in Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

‘Zo wispelturig als een veertje in de wind’ en ‘LDODK terug naar de tekentafel’. De media oordeelden hard over na het onverwachte 21-20 verlies van LDODK, afgelopen weekend bij Groen Geel. En dan wacht komende zaterdag (18.30 uur) lijstaanvoerder PKC. Misschien kan ook dat een verrassing opleveren.

PKC ligt op koers met negen punten uit vijf wedstrijden. Tegen Fortuna werd gelijk gespeeld. Alle overige duels werden gewonnen. Afgelopen weekend werd KZ met 28-18 verslagen, na een 14-4 ruststand. De ploeg uit Koog Zaandijk had geen schijn van kans. Een week eerder won PKC de belangrijke uitwedstrijd bij DVO. Andere ploegen lieten al meer punten liggen, dus staat PKC nu alleen aan kop met twee punten voorsprong op Fortuna en DVO. Na komend weekend is er een derde van de reguliere competitie gespeeld.

De score van LDODK/Rinsma Modeplein in de eerste vijf wedstrijden bedraagt vijf punten. En dat zijn er minder dan vooraf bedacht. Het gelijkspel tegen DVO in de openingswedstrijd was geen duur puntverlies. De ploeg uit Bennekom wordt dit seizoen bij de kanshebbers gerekend. Maar het verlies thuis tegen Blauw Wit en vorige week bij Groen Geel, daar was niet op gerekend.

De reguliere competitie duurt achttien wedstrijden. Dat betekent dat je als ploeg wel een missertje kunt veroorloven om bovenin mee te kunnen doen. Maar het is de vraag of LDODK die missertjes nu al heeft gehad. De ploeg heeft al een paar keer laten zien tot veel in staat te zijn, maar snel opgebouwde voorsprongen werden daarna ook weer weggegeven.

Wat zou het een geweldige boost geven door komend weekend te stunten tegen PKC. Het gebeurde ooit eerder in Kortezwaag, dat werd een bijzondere avond. Wie weet brengt de laatste wedstrijd voor het kersreces weer zoiets moois.

Deel dit artikel op: