Opnieuw uitnederlaag onrustig LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein slaagde er niet in zichzelf te herpakken na de zeperd vorige week tegen DOS ’46. Tegen een tot in de tenen gemotiveerd Fortuna/Delta Logistiek bleek andermaal dat uitwedstrijden een grote uitdaging blijven voor de Friese ploeg. Voor de vierde maal dit seizoen ging de formatie van Wolsink de bietenbrug op. Eindstand 23-19.

“Tja, we zitten weer in een fase dat we aan het ontwikkelen zijn,” haalde Coach Wolsink een cliché van stal. “Het is erg onrustig. We leiden veel en snel balverlies. Mensen zijn individueel bezig en denken: we lossen het wel op. Op de training halen we wel een hoog rendement, maar als de druk er tijdens de competitie op komt, niet.”

LDODK, dat startte zonder Femke Faber die broodnodige meters in het tweede team maakte, had de nederlaag vooral te danken aan een, inderdaad, erg onrustige eerste helft. Vanaf het begin was Fortuna, dat erg veel druk gaf en tevens met veel zakkende spelers voor de rebound ging, de bovenliggende partij. Terwijl de thuisploeg bleef uitstellen en tijd nam om aanvallen op te zetten, verwerd het spelletje van LDODK al snel tot een onsamenhangend geheel waarbij er onderling veel onduidelijkheid was over wie nou wat zou doen. Eigenlijk konden alleen Marjolijn Kroon en Erwin Zwart zich enigszins aan de malaise onttrekken. Bij rust stond er dan ook geheel terecht een 14-9 ruststand op het bord.

Na rust was er iets meer duidelijkheid bij LDODK en werd met name getracht om de kaarten Zwart en Kroon verder uit te spelen. Maar doordat teveel andere spelers het af lieten weten, kon het gaatje niet worden gedicht. Fortuna, dat ook niet een makkelijk scorende ploeg is, wist wel steeds op de juiste momenten de ‘big points’ te maken en tot het eind overeind te blijven.

Ook André Zwart bevestigde na afloop de lezing van Wolsink. “We kunnen het er heel lang over hebben, maar het is gewoon niet goed. We wisten dat Fortuna, net als DOS ’46 vorige week, druk op de puntspelers zou zetten met zakkende spelers voor de rebound. Dus was het vooral zaak om zakelijk te spelen. Toch deden we dat niet. En het gekke is dat het op de training dus wel goed gaat. Daar hebben we juist heel specifiek op getraind. En waarom we dat in de wedstrijd niet voor elkaar kunnen krijgen? Ik weet het niet.”

Toch blijft Zwart hoopvol voor de toekomst. “Het zal veel beter moeten, maar dat kunnen we. Absoluut.” Bijkomend voordeel is dat er nu eerst twee thuiswedstrijden op het programma staan, te beginnen komende zaterdag 27 januari tegen DVO/Accountor. Aanvang: 20.00 uur in Sportcentrum Kortezwaag.

Deel dit artikel op: