‘Opnieuw meedoen voor de play-offs’

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de ogen van Henk Jan Mulder is LDODK klaar voor de start van de Korfbal League, maar zit de ploeg nog zeker niet op het absolute topniveau. “Iedereen beseft dat er nog genoeg werk aan de winkel is.” Vorig jaar was dat overigens niet anders. “Qua spel begonnen we toen niet optimaal, maar je kunt ook niet een seizoen lang top zijn. Daar houd je dus rekening mee. Waar je wel voor moet zorgen, is dat je genoeg vorm hebt om punten te pakken.”

Wat dat betreft is de hoofdtrainer tevreden over wat hij in de voorbereiding op het zaalseizoen van zijn selectie zag. “We hebben geoefend tegen TOP, KZ en PKC. Die laatste wedstrijd, een week voor de competitiestart, was echt een goede testcase. Onze foutenlast was in fases wel te hoog en aanvallend moeten we een aantal zaken nog wat beter afstemmen, maar ik heb ook heel goede dingen gezien.”

Henk Jan verwacht dat LDODK mee gaat doen om een plekje in de play-offs, iets wat in de afgelopen drie jaar twee keer lukte. “Al zijn er met DOS’46, en misschien ook wel KZ en DVO, nog weer meer ploegen dan vorig seizoen die daarvoor gaan strijden. Wij hebben wat nieuwe mensen ingepast, maar er staat veel kwaliteit en in de breedte hebben we ook weer een stap gemaakt.”

Een écht verbeterpunt ziet de trainer, bezig aan zijn derde jaar in Gorredijk, nog wel voor zijn selectie. “De power en beleving op trainingen mag van mij nog verder omhoog. Je tegenstander kapot willen spelen moet nog meer een tweede natuur worden. Dat heb je ook nodig voor dat laatste stapje naar de top.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: