‘Op NK moet het allemaal meezitten’

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein D1 strijdt zaterdag in Dordrecht om de Nederlandse titel. Coach Dick Wever is hoopvol gestemd, maar is tegelijkertijd realistisch. “We kunnen ver komen, maar dan moet het allemaal wel op zijn plek vallen. We hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

LDODK strijdt in een poule met Fortuna, SKF en Oranje Wit. Met uitzondering van Fortuna zijn het onbekende ploegen voor de coach. “Tegen Fortuna hebben we in de zaal een oefenwedstrijd gespeeld, die we met 13-10 verloren. Zij waren toen beter. Maar dat kan nu heel anders zijn.”

Dick ziet Fortuna en KZ als de grote kanshebbers op de finale. “Wij kunnen in ieder geval meestrijden om de derde plaats en als het erg goed gaat halen we de finale. Maar dan moet alles kloppen.”

Vorig jaar speelde de D1 ook op het NK. LDODK werd toen op doelsaldo derde in de poule, na een slechte eerste wedstrijd. “Het zijn relatief korte wedstrijden, dus veel tijd om iets te herstellen is er niet. Toen hebben we ervaren dat je ook enigszins geluk moet hebben met het verloop van de wedstrijd en de scheidsrechter.”

LDODK eindigde vorig jaar uiteindelijk als vijfde. “Maar we hadden een wedstrijd meer gewonnen dan de kampioen.” Het resultaat hangt natuurlijk zaterdag ook af van hoe de ploeg met de spanning van zo’n toernooi omgaat. “Het is allemaal wel heel speciaal natuurlijk en daar moeten we ook volop van genieten.”

Dick en zijn ploegen hopen in Dordrecht op zoveel mogelijk support. “Het is een leuke dag uit en je kunt ruim op tijd terug zijn voor de play-offs tegen PKC.”

Deel dit artikel op: