Op naar Nijeveen! Zaterdag derby tegen DOS’46

Terug naar het nieuwsoverzicht

De oliebollen zijn verteerd, de Kenonz Korfbal League kan na twee weken rust weer verder. In speelronde zeven gaat LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag 7 januari (20.00 uur) op bezoek bij DOS’46.

LDODK sloot 2022 geweldig af met een spectaculaire thuisoverwinning op PKC. Dat was in jaren niet gebeurd. En het was bovendien welkom na een onverwachte zeperd, een week eerder bij Groen Geel. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijden die komen.

Femke Faber concludeerde na afloop dat LDODK dus van iedereen kan winnen. Om daar direct aan toe te voegen dat de ploeg ook van iedereen kan verliezen. Als dat eerste wordt doorgezet en dat laatste niet, dan kunnen het nog een paar leuke maanden worden.

Maar alles op zijn tijd, we zijn nog niet eens halverwege de competitie. Op de ranglijst staat alles nog redelijk dicht bij elkaar. Het verschil tussen plek 1 en plek 8 is nog maar 4 punten.

Eerst wacht dus de altijd beladen uitwedstrijd in Nijeveen, de noordelijke confrontatie. DOS’46 heeft 5 punten uit de 6 gespeelde wedstrijden, 2 minder dan LDODK. De ploeg van oud-LDODK’ers Henk Jan Mulder en Friso Boode pakten deze punten dankzij overwinningen op Unitas (26-13) en Blauw-Wit (21-16) en een gelijkspel tegen Fortuna (27-27).

In de laatste competitieronde voor het kerstreces werd nipt bij KZ verloren. DOS kwam in de laatste minuten van de spannende wedstrijd van 15-12 terug op 15-14, maar daar bleef het bij.

Het wordt vast weer interessant in Nijeveen.

Deel dit artikel op: