Nynke over Korf/fit 50+ bij LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bij de drie proeftrainingen van de nieuwe korfbalactiviteit Korf/Fit 50+ is altijd een fysio aanwezig. Niet omdat we er op voorhand van uit gaan dat iedereen met pijntjes te maken krijgt, maar omdat we willen dat iedereen aan deze nieuwe manier van korfbal plezier beleeft. Nynke Nijboer is een van deze fysio’s. Zij neemt een deel van de eerste training op vrijdag 10 mei voor haar rekening.

Nynke is zelf een oud-korfbalster, ze was ook als fysio betrokken bij de selectie van LDODK/Rinsma Modeplein. Ze is fysiotherapeute van beroep en zelf een fanatiek sporter. “In mijn vrije tijd rijd ik regelmatig paard en ik doe mee aan springwedstrijden. Ik ben gestart met een masteropleiding sport- en manuele fysiotherapie en combineer dat met mijn baan in Wolvega.”

Wat vind je nog altijd leuk aan korfbal?
“Misschien een heel standaard antwoord, maar toch dat het een gemengde sport is, de gezelligheid van mannen en vrouwen bij elkaar. Als klein meisje ben ik zelf begonnen bij korfbalvereniging WWMD in Hemrik. Daar heb ik gespeeld tot de B’s en daarna volgde de overstap naar LDODK.”

Jij bent fysiotherapeut. Welke klachten zie het meest voorbij komen?
“Dat is heel divers, maar rugklachten komen veel voor. Je ziet in deze tijd van het jaar bijvoorbeeld dat mensen heel enthousiast met de grote voorjaarsschoonmaak beginnen of de tuin klaar willen maken. Dat moet dan in één keer en dan begint het lichaam te haperen. Er wordt opeens best veel van een lichaam gevraagd en ‘vroeger’ kon dat ook allemaal, dus waarom nu niet? Dit soort klachten voorkom je door te doseren en door regelmatige lichaamsbeweging. Een stuk wandelen of fietsen of gerichte oefeningen doen. Of bijvoorbeeld op een ontspannen maar slimme manier korfballen. Is het lichaam soepeler dan gaat het optillen van een kleinkind of een zware bloempot ineens ook een stuk eenvoudiger.”

Daarom ben je ook enthousiast over Korf/fit 50+?
“Het is een mooi initiatief met lage drempels. Iedereen kan instappen. Het is leuk voor wie het altijd al eens heeft willen proberen. Maar ook voor oud-korfballers die het spelletje stiekem nog steeds heel leuk vinden, maar niet zo goed meer durven door bijvoorbeeld fysieke klachten.”

Verwacht jij de ‘golden oldies’ van LDO en ODK terug te zien op de trainingen?
“Wie weet willen zij nog wel weer een keer een balletje gooien? Of zijn er juist mensen die altijd al een keer met deze helden van vroeger willen spelen. Ik ben benieuwd wie zich aanmeldt.”

Aanmelden
De drie gratis trainingen Korf/fit (50+) worden gegeven op de vrijdagen 10, 17 en 24 mei (20.00-21.00 uur). Vanaf 19.30 uur staan koffie en thee klaar en ook de fysio is dan aanwezig. Indien u zich heeft aangemeld volgt in de week van de eerste training een mail met meer informatie. Voor tussentijdse vragen kunt u contact opnemen met Sieta Bijker (sieta.bijker@ldodk.nl).

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Deel dit artikel op: