Nipt verlies LDODK tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein kwam zaterdag op het drukbezochte sportpark Kortezwaag net tekort tegen medekoploper PKC/SWKGroep. In een aantrekkelijke en bij vlagen fysieke wedstrijd slaagde LDODK er in de slotfase net niet meer in om een halverwege de tweede helft opgelopen achterstand van vier goals in de slotminuten weg te poetsen. De thuisploeg bleef steken bij 21-22.

“En toch hebben we vanavond een prima wedstrijd gespeeld.” Erwin Zwart was na afloop zeker niet ontevreden. “Ik had vooraf wel ingeschat dat ze net wat beter zouden zijn. Wij zijn echt nog een team in opbouw. En als je het dan over de gehele wedstrijd bekijkt, was dit vanavond zeker niet slecht.”

LDODK begon sterk. Vooral verdedigend werd veel druk gegeven. PKC had moeite om tot scoren te komen, ondanks een surplus aan reboundkracht. “Zij schoten erg slecht in het begin en vooral in ons vak liep het aanvallend prima.” Halverwege de eerste helft stond het vak met Zwart, Eline Haan, Marloes Frieswijk en de debuterende Marvin Piepers op vier treffers uit evenzovele schoten. LDODK leidde met 7-3.

Tegen het einde van de eerste helft gooide PKC echter het roer om en werd meer over de dames gespeeld. Vooral Sanne van der Berg en Brett Zuijdwegt, dit seizoen over gekomen van DeetosSnel en sinds kort international, werden vaker gezocht. De wedstrijd kantelde en bij rust leidde PKC zelfs met 8-9. Acht PKC-treffers kwamen uit handen van dames.

LDODK, met na rust Julian Frieswijk voor Christian Dekkers, wist aan te haken, maar dit kostte de thuisploeg veel energie. Halverwege de tweede helft leek PKC definitief door te drukken. Een 14-13 stand in het voordeel van LDODK werd binnen zes minuten omgebogen tot een 14-18 voorsprong en leek het pleit beslecht. “We speelden in die fase niet goed. Dat was ons minste stukje spel. Aanvallend waren er veel te weinig verplaatsingen.”

Toch slaagde LDODK erin om in de laatste minuten ergens nog een extra vaatje energie op te duikelen. Het tempo werd opgeschroefd.  En via 17-21 kwam LDODK, vooral door een ijzersterke Marloes Frieswijk terug tot 20-21 met nog één minuut speeltijd. Maar de tijd bleek net te kort om helemaal langszij te komen. Net op tijd wist PKC het verschil weer op twee treffers te brengen. Dat Marvin Piepers in de resterende laatste aanval van LDODK zijn eerste treffer als basisspeler mocht noteren, was voor de statistieken: 21-22.

En Zwart kon zich daar wel bij neerleggen. “PKC was vandaag net wat beter. Zij spelen makkelijker. En als je ziet dat we dan toch in de tweede helft het tempo weer kunnen opschroeven als het ook echt moet, is positief. Het is alleen nog niet stabiel genoeg. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat nog wel gaat komen.”

LDODK speelt haar eerstvolgende wedstrijd zondag 29 september, om 14:30 uur thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek.

Foto’s: Jacob Heres/Picturespot.nl