Marjolijn Kroon stopt als international

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marjolijn Kroon, speler bij LDODK/Rinsma Modeplein, stopt per direct als speler van het Nederlands team. Ze neemt aan het eind van het jaar bij de Korfbal Challenge afscheid van het team, de begeleiding en het publiek.

Na het gewonnen WK in Zuid Afrika nam Marjolijn de tijd om goed na te denken over het vervolg van haar korfbalcarrière. “Het was wel nodig om even afstand te nemen, even de oogkleppen af.” Ze liep al langere tijd rond met twijfel over het spelen voor het Nederland team. “Daar ben ik ook heel eerlijk in geweest naar de staf. Uiteindelijk heeft dat geleid tot dit besluit.”

Belangrijkste reden voor het besluit van Marjolijn is de behoefte aan nieuwe uitdagingen. “Ik heb sinds mijn veertiende alles gegeven voor het korfballen. Dat heeft mij ook veel gebracht, maar ik heb alles gewonnen wat ik maar kan winnen. Internationaal ontbreekt dan de uitdaging. Mijn tijd om afscheid te nemen is gekomen.” Marjolijn werd met TeamNL drie keer Wereldkampioen, drie keer Europees kampioen en ze won twee keer de World Games.

In haar beslissing speelt haar leeftijd ook een rol. “Ik ben 28,maar sta maatschappelijk nog onder aan de ladder, heb nog niet veel werkervaring. Dus is het tijd daar nu stappen te zetten.” Ze heeft inmiddels ook een baan gevonden als adviseur van de Kenmij-app bij Kenonz.

Marjolijn kijkt zeer tevreden terug op haar tijd in Oranje. “Ik heb veel geleerd, in het korfbal, maar ook mentaal. Eco-coaching heeft mij bijvoorbeeld heel erg geholpen in het omgaan met de druk en het combineren van spelen bij een club en in Oranje. Ik sluit deze periode heel positief af.”

Ook bij haar club LDODK nam Marjolijn even afstand van het korfbal. “Dat was voor iedereen goed, ook voor mijn teamgenoten.” Ze sluit op 1 oktober weer bij het team aan. “Ik heb weer zin om te gaan vlammen.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: