Lieneke Pries kiest voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lieneke Pries uit Assen speelt volgend seizoen bij LDODK/Rinsma Fashion. De 19-jarige jeugdinternational speelt op dit moment met het eerste team van AVO in de Overgangsklasse.

Het was volgens Lieneke best wel een lastige beslissing. “Mijn ambitie is duidelijk, maar je laat ook wat achter. Ik ben er van overtuigd dat AVO met deze selectie de potentie van een Hoofdklasser heeft. Dat was dus best wel even lastig.” Vrijdagavond vertelde ze het nieuws aan de Asser selectie. “Veruit de meeste reacties waren positief. Men gunt het mij en begrijpt het ook.”

Lieneke is blij met de vraag die er van LDODK kwam. “LDODK speelt nu in de top van de Korfbal League. In Gorredijk zijn alle faciliteiten aanwezig waarmee ik mij verder kan ontwikkelen.” Ze omschrijft zichzelf vooral als een sociale speler. “Ik voel mij vooral een teamspeler. Ik scoor binnen vijf meter ook mijn doelpuntjes mee en heb een hoog scoringspercentage in vrije ballen.”

Lieneke maakt onderdeel uit van de Oranjeselectie onder 21, nadat ze eerder ook al uitkwam in Oranje onder 19. Ze woont in Assen, maar verhuist dit jaar naar kamers in Groningen waar ze aan de Hanzehogeschool een studie fysiotherapie volgt.

Deel dit artikel op: