LDODK’ers op Korfbal Challenge

Terug naar het nieuwsoverzicht

Traditioneel staat het Topsportcentrum in Rotterdam aan het einde van het jaar in het teken van de Korfbal Challenge. Met achttien spelers levert LDODK/Rinsma Modeplein opnieuw een behoorlijke afvaardiging.

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december is het vier dagen top- en talentenkorfbal in Rotterdam. Er worden verschillende toernooien gespeeld.

In de Talenten Challenge U15 komen vier LDODK’ers samen met provinciegenoten uit voor De Wouden U15: Hiske Houwing, Kjell Scheenstra, Jurjen Veldkamp en Mirte Menger.

Bij de Talenten Challenge U17 zijn namens LDODK Noud Faber, Corné Hoogeveen, Rimmer Houwing en Josse Scheenstra van de partij. Noud, Rimmer en Josse horen bij de vijftien heren die al in de voorselectie van Nederland U17 zitten. Zij kunnen zich deze week plaatsen voor de selectie die volgend jaar de World Cup in Eindhoven gaat spelen.

Tieme Eppinga, Femke van der Hoek, Danique Klaren, Janne Postma en Sanne Veenstra maken deel uit van de selectie U19 Noord. Danique en Tieme zitten al bij de voorselectie van Nederland U19. Zij weten aan het einde van de week of ze ook zijn geselecteerd om uit te komen op het EK in het Catalaanse Vilanova.

Femke Faber jr is lid van Talent Talent TeamNL, maar komt vanwege een blessure tijdens de Challenge niet in actie.

TeamNL Korfbal kent komen de week maar liefst vijf LDODK’ers. Femke Faber, Ran Faber, Terrenc Griemink en Harjan Visscher zijn al langer lid van TeamNL. Ze krijgen deze week gezelschap van Julian Frieswijk omdat een deel van de internationals met hun eigen team deelneemt aan de Challenge.

Kijk voor het totale programma op korfbal.nl/korfbalchallenge.

Deel dit artikel op: