LDODK/AH Gorredijk prolongeert Jan Mulder beker

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dinsdagavond werden bij het jubilerende CSL de bekerfinales van district Noord gespeeld. De finales bij de A- en B-jeugd werden na verlenging beslist, en algemeen werd aangenomen dat LDODK weinig moeite zou hebben met De Hoeve. De equipe van Sake Koelma degradeerde anderhalve week geleden nog uit de hoofdklasse, terwijl LDODK in de middenmoot van de ereklasse eindigde.

Niets was echter minder waar, spelend met een mix van 1 en 2 had LDODK de grootste moeite met De Hoeve. Dit resulteerde in een 5-0 tussenstand na tien minuten, waarbij De Hoeve een strafworp mistte om het verschil op 6 te brengen. Femke Faber hield LDODK in de eerste helft nog enigszins in de wedstrijd, maar uiteindelijk kwam de marge van 6 er toch. Richting de pauze kroop LDODK iets dichterbij, met 8-12 zochten beide teams de kleedmaker op.

In de tweede helft werden eerst Erwin Zwart en Betty Jansma ingebracht, al snel gevolgd door Markus de Boer. LDODK kwam langzaam aan terug in de wedstrijd, maar De Hoeve verkocht de huid duur. Op 14-14 stonden de teams voor het eerst weer gelijk, maar wederom was het initiatief voor De Hoeve: 17-15. Markus de Boer schoot LDODK met twee treffers naar 17-17, waarna Femke Faber en Betty Jansma beide twee keer wisten te scoren en daarmee de wedstrijd leken te beslissen. Niks was echter minder waar, van 17-21 werd het nog 20-21 en mistte De Hoeve in de slotminuut nog twee grote kansen. Markus de Boer gooide uiteindelijk de wedstrijd op slot door vlak voor het laatste fluitsignaal van dichtbij te scoren.

Foto’s met dank aan Jacob Heres.

Deel dit artikel op: