LDODK wint van KCC

LDODK blijft in de race voor een plek in de kruisfinales op het veld. In de ereklasse A won het team van coach Erik Wolsink knap van KCC/SO natural met 14-16.

Op het winderige veld in Capelle aan de IJssel ploeterde LDODK in de eerste helft letterlijk en figuurlijk tegen de wind in. De aanvallen verliepen stroef en KCC nam vlot een 4-1 voorsprong. LDODK met opnieuw Mirthe Heres en Jurjen Bosma in de basis, kwam op 6-4 weer wat in de buurt van KCC maar de ruststand van 9-6 was duidelijk. KCC was in die eerste helft wat beter dan LDODK en Erik Wolsink had reparatiewerk te doen in de rust.

En daarin slaagde hij goed want LDODK stond na de onderbreking in een mum van tijd naast KCC: 9-9. Met de wind in de rug kwam LDODK in een flow en op 9-10 (doelpunt Erwin Zwart) was daar de eerste voorsprong.

LDODK leek freewheelend de overwinning binnen te kunnen halen toen ze uitliepen naar 11-13, maar KCC knokte zich terug naar 13-13 en 4 minuten voor tijd naar 14-14. Na de time out van Wolsink was het league-topscorer André Zwart die van afstand de 14-15 binnenschoot. Een spannende slotfase volgde maar op 14-16 viel de bevrijdende treffer voor LDODK.

Door de winst is de kruisfinaleplek nog steeds haalbaar voor LDODK.  Volgende week speelt LDODK thuis tegen koploper Fortuna uit Delft.