LDODK wint met gemak van Fortuna en blijft ongeslagen

Terug naar het nieuwsoverzicht

“Nee, dit zag ik ook niet aankomen”, blikt Erwin Zwart terug op de ruime overwinning op Fortuna zaterdagmiddag. In Delft werd met 9-18 gewonnen. “We dwongen het af en waren een stuk beter.”

Wie vooraf een uitslag had voorspeld, had vast niet zo’n ruime overwinning voor LDODK op papier gezet. Hoewel het in het begin nog even gelijk op ging, moest Fortuna al snel erkennen dat LDODK zaterdag de betere partij was. Via een 4-8 ruststand, werd het 9-18.

Teamwork

Was LDODK zo goed of was Fortuna slecht? “Sowieso dwongen wij dit voor een groot deel af”, vindt Erwin Zwart. “We speelden echt als team en wilden voor elkaar werken. Dat loont.” Al benadrukt hij ook meteen dat deze uitslag niet representatief is voor hoe de krachtsverhoudingen straks in de Korfbal League zullen zijn. “Fortuna is één van de beste ploegen van het land en legt, bijvoorbeeld in trainingen, heel nadrukkelijk de focus op de zaal.”

Dat maakt de aanvoerder echter niet minder trots op de overwinning van zaterdag. “Als sportman wil je elke wedstrijd winnen, ook op het veld.” Dat lukte LDODK volgens Zwart vooral door verdedigend goed druk te zetten en Fortuna naar de buitenkant te dwingen en duels te winnen. “En aanvallend speelden we lange aanvallen, waren we geduldig en namen we de echt goede kansen.” Die kansen kwamen met name te liggen bij de dames van LDODK, van wie Marjolijn Kroon de meeste benutte: ze maakte 6 van de 11 damesdoelpunten.

Experimenteren

Na deze overwinning zouden de komende twee wedstrijden tegen de twee ploegen uit de onderste regionen (Blauw-Wit op plaats 5, TOP op plaats 6), een eitje moeten zijn, toch? “Daar moeten we niet te makkelijk over denken, zo is een uitwedstrijd bij Blauw-Wit altijd lastig”, zegt Zwart. “En we winnen wel ruim van Fortuna, maar op het veld komen ook veel andere wetten kijken. Ploegen zijn aan het experimenteren en het spel is anders. Een grote uitslag als deze zul je daarom iets sneller voorbij zien komen.”

Ook LDODK zal de komende wedstrijden gebruiken om meer te experimenteren. “Tegen Fortuna waren er al wat wisselingen in de vakken en dat zal de komende wedstrijden ook gebeuren. En ons afrondingspercentage mag ook nog wel wat omhoog.”

Deel dit artikel op: