LDODK wil zaterdag weer een stapje zetten

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein kan zaterdagavond bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen weer beslag leggen op de tweede plaats op de ranglijst. De wedstrijd tussen naaste concurrenten KZ en Blauw-Wit is in verband met corona verplaatst.

Vorige week een uitwedstrijd bij KZ, deze week een uitwedstrijd bij Dalto. Twee tegenstanders met een vergelijkbare speelstijl, analyseert trainer/coach Gerald Aukes. “Ik verwacht deels een kopie van de wedstrijd van vorige week. Met een opportunistisch Dalto dat gaat achterverdedigen om ons spel te frustreren.” LDODK heeft vorige week laten zien er beter mee om te gaan dan eerder in het seizoen. De wedstrijd kende in de ogen van Aukes een goede start. “Maar met onze manier van verdedigen hebben we KZ toch weer in de wedstrijd gebracht. Daar hebben we de afgelopen week veel aandacht aan besteed. We kwamen goed terug, maar KZ komt aan het einde met een lucky goal goed weg. Dat kwartje had ook onze kant op kunnen vallen.”

Aukes verwacht zaterdagavond (20.00 uur) weer een beter LDODK, net zoals LDODK tegen KZ al beter speelde dan een week eerder tegen KCC. “Als we dan ook bij de passing, acties en schoten constanter de goede keuzes maken, zijn we weer een stap verder.”

Eerder dit seizoen won LDODK thuis van Dalto, maar liet het de tegenstander een paar keer terugkomen. Aukes: “Ik was toen analist bij de livestream. De ploeg had de wedstrijd toen eerder in het slot moeten gooien.”

Dalto staat na zeven wedstrijden nog zonder punten onderaan de ranglijst. Afgelopen weekend werd met 32-20 van koploper Fortuna verloren.

De slotfase in poule A is spannend. LDODK, KZ en Blauw-Wit staan gelijk in punten, met nog drie wedstrijden te gaan. Twee van de drie plaatsen zich voor de kampioenspoule, de derde gaat over naar de degradatiepoule. De onderlinge confrontatie tussen KZ en Blauw-Wit van komende zondag is verplaatst naar dinsdag 1 februari. De selectie van de Amsterdammers kampt met te veel coronabesmettingen. Het worden dan een paar belangrijke dagen voor Blauw-Wit. Zondagmiddag 31 januari spelen de Amsterdammers in Gorredijk tegen LDODK.

Deel dit artikel op: