LDODK verstevigt koppositie na derbywinst tegen DOS’46

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op een bijzonder sfeervol en knus Makelaardij Sierd Moll center court, waar in de pauze naast de huidige hoofdsponsor Albert Heijn Gorredijk ook de nieuwe hoofdsponsoren Rinsma Fashion, Fijn Wonen en Wijnvoordeel.nl werden gepresenteerd, behaaldeLDODK/Rinsma Fashion al weer haar derde overwinning op rij. Onder het nieuwe kunstlicht beslechtte de thuisploeg, zonder haar echte topniveau te halen, de Derby van het Noorden tegen DOS’46 in haar voordeel: 22-18.

“We zijn nog steeds wat aan het zoeken. Zoals we vandaag speelden, in deze vakken, dat hadden we nog niet eerder gedaan. Vooral in het begin liep het stroef en waren we slordig.” Toch is Jetze de Jong tevreden. De geboren Aldegeaster, naast Friso Boode en Marjolijn Kroon de derde nieuwkomer binnen de selectie van Erik Wolsink, beleefde een bijzondere wedstrijd. “Het is natuurlijk erg leuk om tegen je oude club te spelen. Ik ken ze nog allemaal. Als je dan wint, dan is dat mooi.”

De beginfase was inderdaad stroef, maar dat gold voor beide partijen. Ook de gasten kwamen moeilijk uit de startblokken. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Nadat de kruitdampen van de eerste minuten waren opgetrokken stond er na een half uur een 8-8 tussenstand op het bord. Het publiek ging er al bijna vanuit dat een gelijke stand bij rust een feit zou zijn. Ineens trok LDODK de gashendel echter open via Femke Faber en Marjolijn Kroon. Bij het rustsignaal van scheidsrechter Kuyer leidde de thuisploeg met 11-8.

Deze kleine marge kon tot halverwege de tweede helft worden gehandhaafd. En toen was daar ineens Jetze de Jong — in  eerste instantie nog wat ongelukkig met zijn aanvallende acties – met twee puntgave afstanders binnen twee minuten. LDODK kwam op een 16-12 voorsprong en dat bleek achteraf doorslaggevend. “Tja, dat is natuurlijk lekker, voor de ploeg en ook voor mezelf. Bovendien misten zij in die fase ook nog eens een strafworp,” aldus De Jong. Het vertrouwen bij de Nijeveners bleek geknakt. Via bij vlagen dynamisch spel kon deze voorsprong eenvoudig tot het eindsignaal worden vastgehouden.

“Ach, het is allemaal nog wel wat wennen aan elkaar. Ook de internationals hebben natuurlijk nog niet zo vaak meegetraind, maar toch vind ik dat het korfballend steeds beter gaat.” En dat is niet het enige dat de jonge Fries bevalt. “Dit is zo’n gezellige vereniging. Ik heb het hier echt naar mijn zin. En, haha, ik kan nu natuurlijk weer mijn eigen taal gebruiken.”

 

 

Deel dit artikel op: