Eenvoudige overwinning LDODK op AW.DTV

Ook de tweede wedstrijd van het veldseizoen werd gewonnen door LDODK/Rinsma Fashion. In een weinig sprankelende wedstrijd werden zondagmiddag de twee punten mee teruggenomen naar Friesland. LDODK won in Amsterdam met 15-26 van AW.DTV.

In de personele bezetting waren ten opzichte van vorige week een paar wijzigingen. Friso Boode nam de plaats in van Erwin Zwart en Diana van der Vorst speelde de eerste helft, nog herstellende van een operatie aan de knie, eind vorig seizoen. In de tweede helft kwam Lieneke Pries voor haar in het veld. Femke Faber speelde haar laatste veldwedstrijd. Omdat de overgang tussen veld en zaal voor haar knie niet bevorderlijk is, laat ze de laatste drie veldwedstrijden schieten.

LDODK begon redelijk aan de wedstrijd. Na een 2-4 voorsprong kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte (6-6). Daarna liep LDODK uit naar een 8-12 ruststand. Volgens aanvoerder André Zwart was het een saaie wedstrijd. ‘En als er al iets gebeurde, waren het vooral de vele spelonderbrekingen.’ Blessures, commentaar op de leiding, het kwam de wedstrijd niet ten goede. ‘Vorige week speelden we met flair. Dat zat er vandaag niet in.’ Het eerste gaatje vlak voor rust kwam vooral tot stand omdat de ploeg de verdediging beter op orde had. ‘We kregen in het begin te veel onnodige doelpunten tegen. Aanvallend speelden we niet groots, maar wat we lieten zien was voor dit moment blijkbaar goed genoeg.’

De eerste vijf minuten na rust lag het spel weer een aantal keren stil vanwege blessures. AW.DTV kwam terug tot 10-12 en leek er weer in te geloven. Het publiek ging er achter staan en de Amsterdammers hoopten met vechtlust langzij te komen.
Lieneke Pries bracht de stand echter op 10-13 en toen het 10-14 werd, was de wedstrijd gespeeld. AW.DTV was niet bij machte om dichterbij te komen, LDODK kon gemakkelijk verder uitlopen. Eindstand 15-26.

A.s. zondag speelt LDODK om 14.30 uur thuis tegen veldkampioen Blauw-Wit. Beide ploegen zstaan ongeslagen aan kop in de Ereklasse A.