LDODK sluit League-seizoen af met verlies

Na het ingecalculeerde verlies tegen PKC van vorige week, wilde LDODK/AH Gorredijk nog één keer vlammen, ondanks dat er niets meer op het spel stond voor de ploeg van Erik Wolsink. De punten bleven echter in Amsterdam: 29 -23.

AW/DTV was er alles aan gelegen om de wedstrijd winnend af te sluiten en daarmee play-downs te voorkomen. Maar ook dan was de ploeg afhankelijk van wat concurrent DVO/Accounter zou doen.

LDODK – gesteund door de vele meekomen supporters – begon goed aan de wedstrijd en stond snel op een 2-7 voorsprong. Ilona van den Berg was vervolgens moeilijk af te stoppen, en bracht haar club terug in de wedstrijd tot 7-10. Op 9-11 werd er lange tijd niet gescoord, alhoewel beide ploegen kansen genoeg kregen. Wederom was het Ilona van den Berg die haar ploeg dichterbij bracht (10-11), maar vlak voor rust vergrootte André Zwart de voorsprong weer tot twee doelpunten: 10-12.

In de tweede helft leek er in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht voor LDODK. Menno Russchen en Betty Jansma zorgenden voor een 10-14 voorsprong, het werd nog 11-15, maar daarna kwam AW/DTV snel op gelijke hoogte: 15-15. Het grote verschil: LDODK wilde nog wel, maar hoefde niet meer. AW/DTV wilde graag en moest ook wel. LDODK rechtte op 16-17 nog een keer de rug, maar daarna nam AW/DTV maar al te graag het heft in handen en liep het gemakkelijk uit naar 22-18, om vervolgens met ruime cijfers te winnen: 29-23.

Daarna was het billenknijpen voor de thuisploeg. Was de winst voldoende? Na ruim tien minuten bleek dat niet het geval. DVO had ook gewonnen en is daarmee op de achtste, veilige plek geëindigd. AW/DTV speelt als de nummer 9 vanaf volgende week zaterdag de play-downs tegen TOP (A).

André Zwart scoorde deze wedstrijd achtmaal. Met een totaal van 122 doelpunten is hij de topscorer geworden van dit League-seizoen. Een bijzondere prestatie. Proficiat André!

De start van het veldseizoen laat nog een aantal weken op zich wachten. Op zondag 24 april speelt LDODK haar eerste wedstrijd thuis tegen Blauw-Wit (A).