LDODK plaatst zich voor play-offs na spannende wedstrijd tegen DVO

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een spannend potje, soms spectaculair, korfbal deelden LDODK/Rinsma Modeplein en DVO/Transus zaterdagavond uiteindelijk de punten: 25-25. Voor LDODK was het punt voldoende om zich te plaatsen voor de play-offs.

“We hebben onszelf niet beloond”, aldus een licht teleurgestelde Harjan Visscher direct na afloop. Hij verwees daarbij naar een fase in de tweede helft waarin LDODK een marge van vier punten had (16-12 tot 18-14). “Toen hadden we moeten doordrukken, maar werden we te statisch, met een aantal aanvallen zelfs zonder schoten.”

Visscher zelf had deze wedstrijd een belangrijke opdracht: kleven aan Gertjan Meerkerk. “Verdedigen en verdedigen.” Dat lukte goed. Meerkerk, bij DVO vaak topscoorder, kwam maar tot twee doelpunten. “Maar verdedigen doe je met het hele vak”, nuanceerde coach Gerald Aukes al vooraf. Omgekeerd waren de mannen ook aan elkaar gewaagd. Meerkerk maakte het Visscher verdedigend ook lastig. DVO heeft met Daniëlle Boadi nog een gevaarlijke speler. Aan Esmee van Veen de taak om haar zoveel mogelijk in toom te houden. Dat lukt met vier treffers goed.

Aan LDODK-zijde was het zeker de avond van Ran Faber, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Een mooie ontwikkeling richting de play-offs. “Het is een lang seizoen”, zo zei hij na de wedstrijd. “Voor mij is het weekje vakantie dat wij onlangs hadden heel goed geweest.” Faber zorgde voor negen streepjes op het scoreformulier en was overal aanwezig, inclusief een aantal rebounds van eigen schoten. Hij had in de laatste seconden LDODK nog de overwinning kunnen brengen, maar het laatste doeltreffende schot verliet net te laat zijn handen om mee te tellen.

De bomvolle sporthal Kortezwaag had toen al een fraaie wedstrijd gezien, waarbij beide ploegen de eerste helft bij elkaar in de buurt bleven. Iedere verdedigende rebound werd aan beide kanten met gejuich en gebalde vuisten gevierd. Halverwege leidde LDODK de dans: 12-10.

Het begin van de tweede helft bij een dergelijke stand is belangrijk. Wie scoort het eerst? Brengt DVO het gat terug naar één, of loopt LDODK verder uit? Dat laatste was het geval. Via Harjan Visscher en de ook weer nadrukkelijk aanwezige Julian Frieswijk werd het 16-12. Het was de maximale voorsprong die LDODK volhield tot 18-14, waarna DVO langzaam maar zeker dichterbij kroop. Dat was mede te danken aan een paar goed uitpakkende wissels. Bovendien kon Frieswijk op 22-20 met een gele kaart een paar minuten naar de kant. Het was ook de fase dat LDODK Marolijn Kroon en Femke Faber bij elkaar in een vak zette, wat dit keer iets minder uitpakte dan twee weken geleden.

Op 22-22 stonden beide ploegen weer gelijk, nadat Boadi vanaf de stip scoorde. En toen was het wel Meerkerk die DVO op 22-23 schoot. De ploeg uit Bennekom kwam zelfs op 23-25, waarna Ran Faber vanaf afstand en vanaf de stip beide ploegen gelijk bracht: 25-25. Met nog 2:11 op de klok leek er nog van alles mogelijk, maar beide ploegen konden uiteindelijk leven met een gelijkspel.

Door de winst die PKC op KZ boekte staan LDODK en PKC nu samen aan kop met 23 punten, gevolgd door KZ met 21. Over twee weken komt KZ naar Gorredijk, LDODK speelt eerst komende zaterdag (19.00 uur) uit tegen KCC.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: