LDODK pakt draad weer op

Na de zeperd afgelopen zaterdag tegen PKC heeft LDODK/Rinsma Fashion woensdagavond in Amsterdam weer twee punten aan het totaal toegevoegd. In een vrij plichtmatige wedstrijd werd met 24-17 van AW.DTV gewonnen.

De Amsterdammers weten over het algemeen behoorlijk veel te scoren. Daar was woensdagavond echter niet veel van te merken. Halverwege de wedstrijd had AW.DTV slechts zes streepjes op het wedstrijdformulier staan. Verdedigend zat het bij LDODK dus goed, maar aanvallend zette de ploeg van Erik Wolsink daar niet zo heel veel extra tegenover. De ruststand van 6-9 was tekenend voor de wedstrijd. LDODK sloeg op 3-6 het eerste gaatje van drie, drie minuten later was het gat vier punten: 4-8.

In de tweede helft kwam LDODK geen moment in gevaar. Echt sprankelend werd het ook niet. De voorsprong werd langzaam maar zeker uitgebouwd tot regelmatig een verschil van zes punten. In de slotfase kwam AW.DTV nog een paar keer terug tot vier punten, maar dichterbij zijn de Amsterdammers niet meer gekomen. De broertjes Erwin en André Zwart scoorden ieder zeven keer.

Door de overwinning staat LDODK weer alleen tweede. TOP speelt de midweekse wedstrijd pas volgende week woensdag. LDODK kan zich nu voorbereiden op de volgende thuiswedstrijd komende zondag 12 februari (16.00 uur) tegen KZ/Hiltex.