LDODK neemt vier punten mee uit Nijeveen

Zowel het eerste als het tweede seniorenteam van LDODK/Rinsma Modeplein pakten de winst zaterdagavond in de duels tegen DOS’46 in Nijeveen.

DOS’46 begon het duel van de beide hoofdteams scherp. LDODK kon de 2-0 voorsprong echter weer snel gelijk trekken. Wat volgde was een eerste helft met van beide kanten goede aanvallen, waarbij ook scherp werd geschoten. Bij DOS’46 was vooral Melvin Frieswijk goed op dreef. Na twintig minuten nam Erwin Zwart de verdedigende taken tegen hem over van Marvin Piepers. Met behulp van de goed voorkomende dames Femke Faber en Malou Kuiper werd daarmee het grootste gevaar verdedigend getackeld. LDODK pakte een paar keer een voorsprong: 11-14 en 12-15. “Maar dankzij een paar slordige minuten van onze kant, kon DOS toch weer langszij komen”, aldus Henk Jan Mulder.

Beide ploegen stonden halverwege dus gelijk (15-15). In de tweede helft sloeg LDODK het eerste gaatje op 17-20, om daarna verder uit te lopen naar 20-25 en 20-27. “Een kwartier voor tijd was het wel duidelijk, DOS heeft pas in de laatste minuten het gat weer kunnen verkleinen.” Eindstand: 25-27.

Mulder ziet duidelijk vooruitgang in de ploeg. “In de eerste helft gaven we verdedigend te veel tweede kansen weg. Dat hadden we na de pauze beter voor elkaar. DOS maakte nog tien goals, maar moest daar duidelijk veel harder voor werken dan in de eerste helft. En aanvallend hebben we leuke dingen gedaan. Met 27 doelpunten zijn we ook daar op de goede weg.”

Bij LDODK startte de van blessures herstelde Eline de Haan voor het eerst in de basis. Ze nam de plek in van Rixt Bouma.

Zondag 27 september (14.30 uur) speelt LDODK/Rinsma Modeplein thuis tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.

De wedstrijd van LDODK/Rinsma Modeplein 2 tegen DOS’46 2 was minder spannend dan het duel tussen beide eerste teams. LDODK won overtuigend met 9-19.