LDODK na winst op DVO nog steeds zonder puntverlies

Ook deze week duurde het even voordat LDODK/Rinsma Modeplein op stoom kwam, maar toen het team haar zaakjes op orde had, was er geen vuiltje meer aan de lucht. LDODK boekte in Bennekom – waar ze het traditiegetrouw moeilijk heeft – een prima overwinning tegen DVO/Accountor: 23-29.

Ten opzichte van vorige week startte LDODK met André Zwart en Diana van der Vorst in de basis voor Christian Dekkers en Eline Haan.

Makkelijk had LDODK het in eerste instantie niet in Bennekom. Na de 0-1 voorsprong door Marjolijn Kroon nam de thuisploeg het initiatief over van de nummer 1 van de Cashback World Korfbal League. DVO creëerde volop kansen en LDODK liet het gebeuren. De concentratie leek onvoldoende en de reboundduels werden veelal door DVO gewonnen, waardoor DVO kon blijven aanleggen.

Tot 6-6 kwam DVO steeds 1 of 2 doelpunten op voorsprong waarbij LDODK van geluk mocht spreken dat de Bennekommers niet zuiverder waren in de afronding. Ook aanvallend was het nog zoeken bij LDODK. Een paar vloeiend lopende aanvallen werden te vaak afgewisseld met slordigheden waardoor de bal snel weer naar het andere vak ging.

Na een kwartier spelen schoot Lieneke Pries – goed voor zes doelpunten – LDODK naar een 6-7 voorsprong, waarna het schotpercentage aanzienlijk omhoog werd geschroefd. Ook verdedigend ging het nu beter, waarbij André Zwart DVO-topschutter Gertjan Meerkerk goed in bedwang hield. Zo liep LDODK opeens vrij gemakkelijk uit naar 7-12. DVO klampte vlak voor rust nog weer enigszins aan, ruststand 12-15.

Met na rust direct twee doelpunten van Erwin Zwart en Marjolijn Kroon maakte LDODK direct duidelijk dat er voor DVO niets te halen was. André Zwart: “Verdedigend stond het goed en DVO had veel minder lange aanvallen dan voor rust.” Ook aanvallend had LDODK haar zaakjes goed op orde. De spreiding was goed en daardoor kwamen de kansen vanzelf.

LDODK liep langzaam maar zeker uit naar een ruime voorsprong: 19-28. In de laatste tien minuten kon DVO de schade nog enigszins beperken, maar de overwinning kwam voor LDODK volgens André Zwart geen moment in gevaar. Eindstand: 23-29. Hierdoor blijft LDODK de trotse koploper van de Korfbal League, zonder puntverlies.

Bij LDODK scoorden alle basisspelers (Erwin Zwart, Marjolijn Kroon en Lieneke Pries 6, André Zwart 5, Diana van der Vorst en Julian Frieswijk 2, Marloes Frieswijk en Friso Boode 1).

Zaterdag 30 november speelt LDODK om 20.00 uur thuis tegen DOS’46.