LDODK met verlies richting zaal

LDODK/Rinsma Modeplein sloot de laatste wedstrijd voor het zaalseizoen af met een nederlaag. In Amsterdam werd het tegen Blauw-Wit 15-13.

Het was een terechte uitslag sprak trainer Henk Jan Mulder na afloop. LDODK liep vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. Van 4-1 werd het 7-4. LDODK kwam terug tot 7-7, maar net voor rust schoorden de Amsterdammers nog een keer.

De wedstrijd was halverwege nog niet gespeeld. LDODK kwam na rust zelfs op een 13-11 voorsprong. Volgens Mulder waren er kansen om de wedstrijd over de streep te trekken, maar lukte dat uiteindelijk niet.

“Bij Blauw-Wit vochten ze voor elke bal”, vertelt Marloes Frieswijk. “En dat was bij ons niet het geval. Dat was een verschil.”

Door het tweede verlies op het veld, sluit LDODK de eerste helft van de veldcompetitie af met zes punten uit vijf wedstrijden. Dat betekent een derde plaats achter PKC (tien punten) en Blauw-Wit (acht punten).

LDODK bereidt zich nu voor op een nieuw seizoen Korfbal League.

Foto (archief): Jacob Heres/Picturespot.nl