LDODK is klaar voor twee keer PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein maakt zich op voor de ontknoping van het seizoen in de Korfbal League. Na de 26-25 winst op Fortuna, afgelopen zaterdag, lijkt de ploeg klaar voor de krachtmeting met PKC. “Maar we zullen wel iets moeten doen wat we nooit eerder hebben gepresteerd”, weet trainer Henk Jan Mulder.

De coach doelt daarmee op winnen in Papendrecht en dat is LDODK in zeven seizoenen op het hoogste niveau nog niet eerder gelukt. “PKC is een bijzonder sterke ploeg, maar we zien uiteraard wel kansen. Al moet er heel veel kloppen, willen we ze verslaan. En onze mindere fases zullen korter moeten zijn.”

Omdat PKC als tweede eindigde en LDODK als derde, heeft PKC het voordeel van de eerste thuiswedstrijd. Zaterdagmiddag (15.30 uur) staan beide ploegen in Zuid-Holland tegenover elkaar. Een week later, op zaterdag 6 april (20.00 uur) is de tweede wedstrijd in Gorredijk. Mocht er een derde duel nodig zijn, dan moet LDODK op dinsdagavond 9 april opnieuw naar Papendrecht. De winnaar speelt op zaterdag 13 april in Amsterdam om de nationale titel. Tegenstander is dan óf Fortuna uit Delft óf TOP uit Sassenheim.

LDODK gaat geen rare dingen doen in aanloop naar de tweede serie play-offs in de historie van de club. “Daar houden we niet van”, vertelt Mulder met een glimlach. “Wel hebben we de krachttraining op maandag laten vallen, waardoor de dinsdag- en donderdagavond overblijven. Maar dat kan prima, conditioneel staan we er heel goed voor. Dat zag je ook tegen Fortuna. We konden tot het einde vol doorgaan.”

De coach was overigens tevreden met het feit dat zijn team echt voor de winst moest knokken tegen Fortuna, dat nog streed voor het laatste ticket voor de play-offs. “We hebben echt ons uiterste best moeten doen. Het was geen ontspanwedstrijd en dat is alleen maar mooi in de opbouw naar zaterdag.”

Foto: Jacob Heres/Korbalfoto.nl

Deel dit artikel op: